Suomalaismanageri sai yllättävän yhteydenoton supertähti LeBron Jamesilta – järjesti tapaamisen suojattinsa kanssa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaismanageri sai yllättävän yhteydenoton supertähti LeBron Jamesilta – järjesti tapaamisen suojattinsa kanssa

LeBron James halusi tavata Caster Semenyan Berliinissä.

Huippujuoksija Caster Semenya ja koripallotähti Lebron James tapasivat Berliinissä.

5.9.2018 15:35

Eteläafrikkalaisen puolimailerin Caster Semenyan, 27, manageri Jukka Härkönen sai todella yllättävän puhelun koripallotähti LeBron Jamesin, 33, edustajalta viime lauantaina.

– Tiesin, että LeBron James oli kaupungissa omalla hyväntekeväisyys- ja promootiokiertueellaan. Mutta silloin aika yllättäen kuulin, että hän haluaisi ehdottomasti tavata Casterin. Joka taas seuraa aktiivisesti NBA:tä, Härkönen kertoi keskiviikkona.

Soittaja oli Niken – sekä Jamesin että Semenyan varustekumppanin – edustaja. Härkönen sopi, että vie Semenyan heti tämän kilpailun jälkeen Berliinin olympiastadionilla tiettyyn, ulkopuolisilta suljettuun paikkaan.

Alkavaksi kaudeksi Los Angeles Lakersiin siirtynyt James on Semenyan lailla kaksinkertainen olympiavoittaja. NBA-mestaruuden hän on voittanut kahdesti Miamissa ja kerran Clevelandissä. Moni pitää häntä maailman parhaana koripalloilijana ja ehdottomasti yhtenä maailman tunnetuimmista urheilijoista.

James saapui Eurooppaan oman More than an Athlete -kiertueensa (Enemmän kuin urheilija) nimissä. Ennen Berliiniä hän kävi Pariisissa, jossa tapasi jalkapallotähdet Kylian Mbappen ja Neymarin. Kummassakin kaupungissa James jakoi urheiluvälineitä köyhän kaupunginosan lapsille.

– LeBron ei halunnut mitään meteliä saapumisestaan Berliinin ISTAF-kisoihin sunnuntaina. Hän oli ilmoittanut, että haluaa tutustua perusteellisesti stadioniin, jolla suuri Jesse Owens aikanaan urheili. Hän saikin oman opastetun kierroksen stadionilla ennen kuin yleisurheilukisat sunnuntaina alkoivat, Härkönen tietää.

Owens oli mustaihoinen sprintteri ja pituushyppääjä, josta tuli natsien isännöimien Berliinin vuoden 1936 olympiakisojen kolminkertainen voittaja ja USA:n mustan väestönosan nousevan itsetunnon symboli. Owensia pidetään yhtenä jopa maailmanhistoriaa muokanneista mustista urheilijoista Muhammad Alin ja Tommie Smithin ohella.

”Iso on kaverin käsi”

LeBron James on ollut sosiaalisessa mediassa jatkuvasti tukkanuottasilla presidentti Donald Trumpin ja tämän hengenheimolaisten kanssa ja syyttänyt presidenttiä mm. rasismin lietsonnasta.

– Kun LeBron saapui tapaamaan Casteria, kävi selväksi, että Casterin ura on hänelle hyvinkin tuttu. En tiedä, onko hänellä omaa yleisurheilutaustaa. He juttelivat viitisen minuuttia ja kuvauttivat itsensä. Nimmareita ei pyydelty. Totesin kätellessäni, että iso on kaverin käsi, Härkönen sanoo.

Härkönen, innokas koripalloihminen, kuvautti itsensäkin megatähden rinnalla. Hän lähetti kuvan pojalleen, myös räppäri Brädinä tunnetulle Kari Härköselle, joka istuu Suomen toiseksi korkeinta sarjatasoa pelaavan Lahti Basketin hallituksessa.

– Kirjoitin oheen, että tällainen kaveri osui kohdalle Saksassa. Haluaisi pelata Lahdessa eikä pyydä kuin 2 000 dollaria (vähän yli 1 700 euroa) kuussa.

Forbesin mukaan James on maailman kuudenneksi kovatuloisin urheilija ja ansaitsee kuluvana vuonna yhteensä noin 74 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?