Yleisurheilu

Nyt se on varmaa: Alisa Vainio palaa sensaationsa alkulähteelle

Julkaistu:

Yleisurheilu
Alisa Vainio juoksee vaikeiden vuosien jälkeen jälleen maratonin, josta tuli 2015 hänen huikea läpimurtonsa.
Päättyvä yleisurheilukausi sisälsi suomalaisittain kolme komeaa paluuta urheilijoilta, joiden suorituskyvystä ei viime tai parinkaan viime kauden perusteella ollut juuri takeita: kestävyysjuoksija Alisa Vainio, aitajuoksija Nooralotta Neziri ja keihäänheittäjä Antti Ruuskanen.

Ruuskasen ja Nezirin lento riitti Berliinin EM-kisoihin ja 6:nteen ja 9. sijaan saakka, mutta Vainiota Urheiluliitto ei Saksaan esittänyt, vaikka paikka olisi kisojen odotuslistalta irronnut.

Viime viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa tällä kaudella 5 000 metrin ennätystään jo parikymmentä sekuntia kohentanut Vainio juoksi 10 000 metrillä alle seitsemän sekunnin päähän ennätyksestään 32.58,17. Porin Kalevan kisoissa 2015 syntynyt ennätysaika oli suomalaisen yleisurheilukesän suuria sensaatioita.

Ehkä jopa isoin pommi jysähti kuitenkin 19.9.2015, kun tuolloin vasta 17-vuotias Vainio juoksi Joutsenossa Kullervo-maratonin ikäisekseen häikäisevästi 2.33.24. Aika vei Vainion tuolloin Suomen kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi, 2000-luvun silloin kovimmalla ajalla ja ylipäätään nopeimmalla suomalaisnaisen kotimaassa tekemällä kellotuksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aika alitti jopa Rio de Janeiron olympiamaratonin näyttörajan, mutta Vainio oli kuninkuusmatkalle alaikäinen eikä päässyt kisoihin.


Alkuviikosta Vainion valmentajalla Jarmo Viskarilla oli iloista kerrottavaa. Joutsenon tänä vuonna SM-statuksella juostavan Kullervo-maratonin lähtölistalle ilmestyy tuttu nimi.

– Kyllä se on meillä kalenterissa. En tiedä, onko reitti ihan sama kuin 2015, mutta varmasti pääpiirteittäin. Nyt Alisa vähän palautuu Ruotsi-ottelun urakoinnista ja valmistautuu kotiharjoittelulla maratonille. Toivotaan kilpailupäiväksi tuuletonta säätä ja sellaista 12:ta lämpöastetta, Viskari sanoi.

Hän myöntää, että tilanne on kauden päätteeksi erinomainen, kun valmentaja voi ilmoittaa urheilijansa maratonille ja olla varma tämän kilpailemisesta, ilman esimerkiksi sairastumisen kaltaista viime hetken takaiskua.

– Kausi on kokonaisuutena mennyt hyvin, ja tilanne on myönteinen ja tasapainoinen.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  3. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  4. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  5. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  6. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  7. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  8. Tunti sitten
  9. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  10. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  11. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  12. Merisään tärkeä mittausasema joutui sabotaasin kohteeksi – syy löytyi yllättävältä taholta
   Kotimaa
  13. Näytä lisää