Yleisurheilu

Näin yleisurheilun suomalainen superjuniori arvioi perheensä sisäistä kilpailutilannetta – ”Siellä on hurja taso”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Jessica Kähärä antaa kaudestaan erinomaisen arvosanan.
Mikkeliläinen Jessica Kähärä joutui Ruotsi-ottelussa urakkanaiseksi: hän hyppäsi nuorten maaottelussa pituutta ja aikuisten mittelössä korkeutta, jossa tuli lauantaina 5. sija. Pituudessa hän sijoittui aiemmin lauantaina toiseksi.

– Ei ollut mun paras viikonloppu. On ollut flunssaa, ja viimeistely tänne jäi aika huonoksi. Mutta kausi on mennyt hyvin, varsinkin nuorten EM-kisat ja Kalevan kisat.

Ensimmäisen aikuisten maaottelunsa urheillut savolainen otti Jyväskylässä SM-pronssia pituudessa ja korkeudessa, jossa hyppäsi ennätyksensä 186. Sitä hän vielä kolme viikkoa sitten paransi sentillä.

Kähärä, 17, otti alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Unkarissa mitalin sekä korkeushypystä että kolmiloikasta, ja hänen lajivalikoimansa on hätkähdyttävä: pika- ja aitajuoksua ja kaikkia muita hyppylajeja paitsi seivästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En ole vielä päättänyt, mikä tulevaisuudessa ehkä on päälaji. Kaikki tuntuu mukavalta.

Entisen huippulentopalloilijan Catarina Svenlinin tytär on perheessään toinen tulevaisuudessa aikuisten arvokisoista haaveileva urheilija. Vuotta vanhempi sisko Jasmin Kähärä on maan lupaavimpia hiihtäjiä.

Kumpi urheilee aikuisten arvokisoissa ensimmäisenä?

– Paha kysymys. Jasminin lajissa on aikuisissa Suomessa tosi kova taso. Eli erittäin paljon saa treenata. Minä olin jo kolmen sentin päässä aikuisten EM-rajasta. Mutta paha veikata.

Jessica Kähärä aloitti elokuussa lukion toisen luokan Mikkelissä, jossa ei ole erillistä urheilulukiota. Mielessä itää haave jatkaa lukio-opintoja Jyväskylässä.

– Siellä olisi yleisurheilijalle loistavat olot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt