Yleisurheilu

Arabiaa puhuvasta tohtorista SUL:n seuraava puheenjohtaja?

Julkaistu:

Yleisurheilu
Entinen kymmenottelija Sami Itani hakee Urheiluliiton johtoon.
Marraskuussa uuden puheenjohtajan alaisuuteen siirtyvän Urheiluliiton veturipeliin on ilmoittautunut uusi, mielenkiintoinen ehdokas.

Aalto-yliopistosta kauppatieteiden tohtoriksi väitellyt, amerikkalaisessa Stanfordin huippuyliopistossakin opiskellut Sami Itani lopetti mm. kaksi SM-kultaa tuoneen 10-ottelu-uransa 2015.

– Urheiluliiton ehdollepanotoimikunta otti yhteyttä ja kysyi kiinnostustani. Harkitsin ja suostuin ehdokkaaksi, kuluvan vuoden alussa liiton hallitukseen valittu Itani kertoi perjantaina Ilta-Sanomille.

Itani olisi ainakin kahdella tavalla historiallinen puheenjohtaja Urheiluliiton 1932 alkaneessa itsenäisessä historiassa. Hän olisi 31-vuotiaana kaikkien nuorin puheenjohtaja. Myöhempi pitkäaikainen presidentti Urho Kekkonen valittiin puheenjohtajaksi 32-vuotiaana. Itani olisi myös varmasti ensimmäinen arabiaa taitava puheenjohtaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Isäni on kotoisin Libanonista, ja perheemme yhteydet sinne sukulaisiin ovat tiiviit. Palasin pari viikkoa sitten Beirutista, Adeccon henkilöstöjohtajana työskenteleva Itani sanoi.

SUL:n uusi puheenjohtaja ei tule helppoon tilanteeseen, sillä perinteisesti vahvan lajijärjestön talousluvut ovat rumassa kunnossa.

– Selkeän tehtävänmäärittelyn kautta lähdetään laittamaan asioita kuntoon. Lajissa ja liitossa on myös paljon erittäin laadukasta toimintaa. Olen esimiehenä erittäin vaativa, mutten vaadi keneltäkään enempää kuin itseltäni, helsinkiläistynyt jyväskyläläinen perheenisä totesi.

Itani otteli parhaimmillaan 7731 pistettä ja edusti Suomea vuoden 2012 EM-kotikisoissa. SM-kultaa hän otteli 2011 ja 2012. Häntä valmensi mm. Yle Urheilun nykyinen asiantuntija Jarkko Finni.

Itani ei ole ainoa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seuraperheestä puheenjohtajaksi pyrkivä, sillä tehtävä kiinnostaa myös ilmavoimissa työskentelevää everstiluutnanttia Jarkko Toivolaa, JKU:n pitkäaikaista seura-aktiivia.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Massiivinen kauppakeskus Redi avautuu torstaina – Kuvat: tältä sisällä näyttää vuorokausi ennen avajaisia
   Taloussanomat
  3. Suomalaisten hevoselle vahingonkorvauksia Ruotsin huippukilpailun järjestäjiltä – nuolaisu hellytti aikoinaan ostamaan
   Ravit
  4. Jane Fonda menetti äitinsä 12-vuotiaana – sai tietää karun totuuden kuolemasta vasta vuosien kuluttua: ”Kestää kauan päästä irti syyllisyydestä”
   Viihde
  5. Ruokakauppaketju alkoi toteuttaa asiakkaiden outojakin toiveita: ”Jo yhden ihmisen toive riittää”
   Taloussanomat
  6. Suorapuheinen F1-legenda arvioi Räikkösen syrjäyttämistä Ferrarilta – ”Minun pitää kysyä itseltäni yksi kysymys”
   Formula 1
  7. Suora lähetys klo 8.30: Iso kauppakeskus Redi avautuu Helsingissä, ensimmäiset ihmiset menevät ostelemaan asioita
   Taloussanomat
  8. Seitsemänkymppinen muistisairas nainen katosi Hausjärvellä – mukana punavalkoinen lippu
   Kotimaa
  9. Pojan kuolema liikuntatunnilla: Sydänlääkärit julkaisivat vakavan varoituksen – ”Johtaa pelkoihin vaativampaa liikuntaa kohtaan ”
   Kotimaa
  10. ”Ainoa mitä kouluaikana inhosin” – kouluruoissa on inhokkinsa ja suosikkinsa, mutta kuunnellaanko nuoria?
   Ajankohtaista
  11. Tunti sitten
  12. Leijonasydän avasi tien tähtiin: näin Pääkkösen, Franzénin, Birnin ja Karukosken ura ulkomaille on sen jälkeen edennyt
   TV & elokuvat
  13. Näytä lisää