Suomen ex-yleisurheiluhuippua syytetään naisystävänsä pahoinpitelystä – ”Olin silloin juonut liikaa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen ex-yleisurheiluhuippua syytetään naisystävänsä pahoinpitelystä – ”Olin silloin juonut liikaa”

Yleisurheilun entinen maajoukkuejuoksija Simo Sipilä vastaa syytteisiin käräjäoikeudessa.

Simo Sipilä edusti Suomea Göteborgin EM-kisoissa 2006.

28.8.2018 5:59 | Päivitetty 28.8.2018 9:20

Entinen edustuspikajuoksija Simo Sipilä, 35, vastaa tämän viikon keskiviikkona pahoinpitelysyytteeseen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Näin on. Oma harras toiveeni ja myös asianomistajan toive oli se, että asia olisi saatu soviteltua ilman oikeuskäsittelyä, mutta syyttäjä päätti nyt näin. Se oli kieltämättä aikamoinen yllätys, Nokialla asuva Sipilä kommentoi maanantaina.

Syyte liittyy tapahtumiin, joiden takia nokialaiseen yksityisasuntoon 14. huhtikuuta viime keväänä hälytettiin poliisi. Se kirjasi sittemmin esitutkintaan epäiltynä pahoinpitelynä edenneen tapahtuman. Toinen osapuoli oli Sipilän naisystävä.

– Hänen kanssaan asia on sovittu, ja menemme saliinkin keskiviikkona yhdessä. Koko tapahtuma luonnollisesti harmittaa ja kaduttaa. Kevät oli vaikeaa aikaa. Kärsin vaikeasta olkapäävammasta, jonka hoito jatkuu edelleen. Myönnän, että olin silloin juonut liikaa, pikajuoksu-urallaan Nokian Urheilijoita vuoteen 2007 ja siitä eteenpäin Helsingin IFK:ta edustanut ex-urheilija sanoi.

Sipilä kuului viime vuosikymmenen puolivälin tienoilla maan parhaisiin pikajuoksijoihin ja saavutti mm. Kalevan kisoissa SM-pronssia 2004, 2006 ja 2008. Hallissa hän voitti 60 metrin Suomen mestaruuden 2004. Sipilä kuului aikakauden koviin suomalaissprinttereihin mm. Nipa Tranin, Markus Pöyhösen, Tommi Hartosen ja Jarkko Ruostekiven rinnalla.

Sipilä (oik.) juoksi viimeisen kerran Kalevan kisoissa vuonna 2011.

Uran kansainvälinen kohokohta tuli 2006, kun Sipilä valittiin Göteborgin EM-kisoihin 100 metrin matkalle. Nokialainen eteni alkueristä toisiin alkueriin, mutta ei pystynyt niistä nappaamaan välieräpaikkaa. Vuotta aiemmin Sipilä edusti Suomea Madridin EM-hallikisoissa 60 metrillä. Maaotteluedustuksia kertyi kauteen 2013 päättyneellä yleisurheilu-uralla kuusi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?