Dopingkohun keskellä oleva ruotsalainen juoksija ei tule maaotteluun – ex-valmentajalta täyslaidallinen suomalaismedialle - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Dopingkohun keskellä oleva ruotsalainen juoksija ei tule maaotteluun – ex-valmentajalta täyslaidallinen suomalaismedialle

Meraf Bahta jättää Tampereella pidettävän Ruotsi-ottelun väliin.

Meraf Bahta ei tule Tampereelle.­

27.8.2018 20:34

Viikonloppuna Tampereella pidettävän Suomi–Ruotsi-maaottelun joukkueet julkistettiin maanantaina. Samalla selvisi, että dopingkohun keskiössä oleva juoksija Meraf Bahta ei osallistu maaotteluun.

Bahtaa epäillään dopingrikkeestä, sillä hän jätti kolme kertaa 12 kuukauden aikana raportoimatta olinpaikkansa antidopingviranomaisille ja vältti näin ollen kolme mahdollista dopingtestiä.

Eritrealaislähtöinen Bahta sai osallistusa EM-kisoihin, koska hänen rikkeensä tutkitaan vasta kisojen jälkeen. Hän voitti EM-pronssia Berliinissä 10 000 metrin kisassa. Hän ei kuitenkaan osallistunut 5 000 metrin kisaan, vaan lähti kotiin ennen sitä.

Bahtan entinen valmentaja Ulf Björklund väittää, että Bahta jää pois Tampereelta suomalaisilta tulleen kritiikin vuoksi.

– Epärehelliset toimittajat ovat kertoneet uskomattoman määrän virheellisiä tietoja ja valheita. Emme anna tässä periksi, Bjöklund kommentoi ruotsalaislehtien mukaan Göteborgs Postenille.

Björklund tuntee Bahtan hyvin, sillä hän auttoi urheilijaa, kun tämä oli juuri muuttanut Ruotsiin 2007.

– Suomalainen media on antanut ihmisille väärän kuvan Merafista. Kuinka kivaa sen jälkeen on tulla kisaamaan? Kysyin häneltä eilen, onko hän menossa Ruotsi-otteluun. Hän sanoi, että valitettavasti ei. Tulkitsin sen niin, että juurikin edellä mainitusta syystä. Suomalainen dopinghistoria ei ole kaunis, ja he näyttävät mielellään, ettei Ruotsi ole sen parempi.

Ruotsin joukkueenjohtaja Karin Torneklint kertoi maanantaina, että Bahta osallistuu torstaina Timanttiliigaan Zürichissä.

– Hän on hyvin epävarma jaksamisestaan. Siksi hän ei tulee maaotteluun. Hän ei pysty hallitsemaan stressiä.

– Mitä Ulf (Björklund) sanoo, pitää varmasti paikkaansa. Mutta Suomen media on vain osa siitä. Kaikki paine medialta vaikuttaa häneen psykologisesti, ja siksi hänen on vaikeampaa toipua myös fyysisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?