Annimari Korte vastaa Veikkauksen ja SUL:n ärhentelylle: ”Jos rahoittaa urheiluani, niin sitten voi vaatia”

Annimari Korte on nyt Veikkauksen ja SUL:n ristitulessa.

Annimari Korte jaksaa hymyillä, vaikka hänen ympärillään kuohuu. Aitajuoksija harjoitteli tiistaina Eläintarhan kentällä.

15.8.2018 12:43

Aitajuoksija Annimari Kortteen ympärillä on riittänyt puhetta viime päivinä. Silti hän saapuu hyväntuulisena harjoituksiin Eläintarhan kentälle Helsingissä.

Korte, 30, nousi otsikoihin EM-kisojen aikaan kerrottuaan kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä Iltalehdessä. Eikä kuohunta hänen ympärillään ole laantunut EM-kisojenkaan jälkeen.

Viimeisin kohu nousi Kortteen kirjoituksista Urheiluvedot-nimiselle nettisivustolle.

Edustusurheilijoiden toiminta kilpailevien vedonlyöntitoimijoiden palveluksessa on SUL:n ja Veikkauksen sopimuksissa kielletty.

Korte sanoo, ettei ole tehnyt töitä kyseiselle sivustolle, vaan on kirjoittanut ”muutaman jutun huvikseen” saamatta niistä palkkaa.

Hän myös korostaa, että kirjoitukset on tehty ennen kuin hän oli edustusurheilija.

SUL oli yhteydessä

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto on ollut jo yhteydessä Kortteeseen asiassa. Korte itse kommentoi jupakkaa Ilta-Sanomille tiistaina.

– Tein sinne (Urheiluvedot.com) huvikseni muutamia juttuja, joista en saanut edes palkkaa. En edes tiennyt ristiriidasta, ennen kuin minulle siitä kerrottiin.

– En ole ikinä saanut mitään rahaa SUL:ta, eikä minulla ole minkäänlaista sopimusta SUL:n kanssa. Tuo asia koskettaa oikeastaan vain niitä, joilla on SUL:n kanssa sopimus, Korte sanoi.

Mutta eikö ole kuitenkin niin, että olet SUL:n edustusurheilija – viimeksi EM-kisoissa – joten asia koskee sinua?

– Minulle on sanottu SUL:sta, että jos ensi vuonna saan jotain SUL:n tukea, niin sitten en saa missään nimessä tehdä mainittuja töitä enää, Korte vastasi.

Vaatimukset eivät kosketa

Kortteen mukaan SUL:n vaatimukset eivät tässä vaiheessa häntä oikeastaan kosketa, sillä hän ei muutenkaan aio tehdä toimittajan töitä loppuvuonna tai ensi vuonna. Hän aikoo panostaa vain harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Yleisellä tasolla Korte kuitenkin näkee tapauksen arveluttavana. Korte sanoo ymmärtävänsä, ettei suomalainen edustusurheilija voi esimerkiksi toimia ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön mainoskasvona, jos liitolla on Veikkauksen kanssa yhteistyösopimus.

– Mutta on eri asia, jos kyse on työstä. Kyllä minun mielestäni pitäisi saada tehdä töitä, jos se mahdollistaa urheilemiseni.

– Jos SUL haluaa rahoittaa urheiluani, niin sittenhän he voivat vaatia, etten tekisi töitä.

Edellinen kohu EM-kisoissa

EM-kisojen aikaan puheenaiheeksi nousivat Kortteen puheet seksuaalisesta häirinnästä.

Korte kertoi joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi työskenneltyään toimittajana urheilutapahtumissa.

Korte oli ensimmäistä kertaa toimittajana arvokisoissa vuoden 2012 EM-kisoissa Helsingissä. Hänen mukaansa pisimpään jatkunut häirintä alkoi noissa kisoissa. Häirintää oli vuosien ajan eri urheilutapahtumissa, mutta se on sittemmin loppunut.

Kortteen mukaan pisimpään jatkuneessa häirintätapauksessa on kyse miehestä, joka on yleisurheilun olympiavoittaja.

Ei nimiä

Ilta-Sanomat esitti Kortteelle keskiviikkona nimilistan miehistä, jotka sopivat hänen antamiinsa ”tuntomerkkeihin”: vuoden 2012 EM-kisoissa urheillut urheilija, joka on myös olympiavoittaja.

– En vieläkään kommentoi nimiä. Sen voin sanoa, että tuossa listalla on tosi mukaviakin ihmisiä, Korte naurahti.

Korte ei halua paljastaa nimiä, koska hän uskoo sen vaikuttavan kilpauraansa.

– Voi olla, etten pääsisi tiettyihin kisoihin lainkaan. Osassa tapauksista on kyse kisajärjestäjistä ja myös kuuluisien urheilijoiden nimien paljastaminen johtaisi siihen, etten pääsisi kisoihin.

Korte kertoo jaksavansa ”mainiosti” häirintäjupakasta huolimatta.

– Asia on tärkeä, muttei tämä ole mikään kohu minulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?