Ylittikö Annimari Korte rajan? Veikkaus ärähti, SUL puhutteli: ”Ei ole sopusoinnussa sopimuksen kanssa”

Veikkaus ei hyväksy Annimari Kortteen toimintaa ulkomaisella vedonlyöntisivustolla.

Annimari Korte edusti Suomea vastikään päättyneissä yleisurheilun EM-kisoissa. Hän karsiutui 100m aitajuoksun finaalista.

| Päivitetty

Tänä kesänä kansalliselle huipulle palannut ja EM-kisoissakin juossut pika-aituri Annimari Korte on urheilun ohessa esiintynyt nimellään yhteyksissä, joista rahapelimonopoli Veikkaus reklamoi yleisurheilun kattojärjestöä Suomen urheiluliittoa (SUL).

Veikkaus kuuluu SUL:n pääyhteistyökumppaneihin, ja sopimus kieltää Urheiluliiton alaisia urheilijoita ja henkilökuntaa toimimasta missään roolissa ulkomaisten, Veikkauksen kanssa kilpailevien rahapelisivustojen ja -yhtiöiden palveluksessa.

Korte on kauden aikana kirjoittanut juttuja Urheiluvedot.com-sivustolle. Sen aktiiveihin kuuluu alan veteraani Aleksi Valavuori, Veikkaus-monopolin vihollinen numero yksi.

– Tämä (Kortteen toiminta) ei ole sopusoinnussa sen sopimuksen kanssa, jonka Urheiluliitto ja Veikkaus ovat tehneet. Urheiluvedot.com on sisäänheittotuote ulkomaalaisille vedonlyöntitoimijoille eli se markkinoi niitä, kommentoi Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Velipekka Nummikoski on Veikkauksen varatoimitusjohtaja.

Sivustolta pääsee suoraan pelaamaan useiden ulkomaalaisten yhtiöiden rahapelejä. Tämänkaltaisten sivustojen yleinen rahoitusmalli menee niin, että sivustojen kautta pelaamaan tulevien henkilöiden tappioista maksetaan sisäänheittäjälle provisiota.

”Ystävällinen keskustelu”

Nummikoski kertoi, että Veikkaus ottaa pikimmiten yhteyttä Urheiluliittoon eli toimitusjohtaja Harri Aaltoon:

– Käydään ystävällinen keskustelu. Toivon ja uskon, että liitto ja urheilija hoitavat keskenään asian kuntoon. Ei Veikkauksen ole ainakaan minun työvuosinani tarvinnut näissä sen järeämpiä työkaluja käyttää.

Veikkauksen sopimusmalliin kuuluu pykälä, joka sallii jopa sopimuksen irtisanomisen, jos vastapuoli esimerkiksi valitsee maan edustustehtäviin Veikkaus-sopimuksen näkökulmasta ”edustuskelvottoman” urheilijan, kuten ulkomaisen rahapeliyhtiön mannekiinin.

SUL:n toimitusjohtaja Aalto sai tiedon Kortteen edesottamuksista tiistaina ja oli lähes saman tien yhteydessä urheilijaan.

– Emme olleet aiemmin tienneet tästä. Netti on sellainen viidakko, että ihan kaikki ei osu eteen. Parhaamme mukaan pyrimme nämä estämään jo etukäteen informoimalla urheilijoita. Myös urheilijasopimuksessa tällainen kielletään. Uskon asian ratkeavan puhumalla ja Veikkaus-yhteistyömme jatkuvan entisellään, Aalto sanoi.

Annimari Korte korostaa IS:n haastattelussa, ettei ole juttuja sivustolle kirjoittaessaan ollut SUL:n sopimusurheilija eikä ole saanut jutuista korvausta.

Juttua editoitu kello 13.51: Täsmennetty kohtia, joista on voinut saada sellaisen kuvan, että Annimari Korte olisi työskennellyt ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön palveluksessa. Annimari Korte ei ole ollut SUL:n sopimusurheilija tämän yleisurheilukauden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?