Suomen EM-urheilijoilta kovaa kritiikkiä SUL:lle – managerilegenda tyrmää puheet: ”Peilistä löytyy paljon syyllisiä”

Julkaistu:

em-berliini
Suomen EM-kisajoukkueen urheilijat moittivat Urheiluliittoa kovin sanoin viikonloppuna. Jukka Härkönen ei voi ymmärtää urheilijoiden kritiikkiä.
Ilta-Sanomien haastattelemat urheilijat moittivat Berliinin EM-kisoissa, että matkustusaikataulut olivat liian kireät. Ikävimmissä tapauksissa iltakilpailu päättyi myöhään, ja seuraavana päivänä bussi lentokentälle lähti jo kukonlaulun aikaan.

Myös jo entinen huippukuulantyöntäjä Conny Karlsson yhtyi kritiikkiin ja harmitteli, ettei maajoukkuejohdossa hänen mielestään ole koskaan ymmärretty joukkuehengen merkitystä.

Urheilijoiden mielestä joukkueen pitäisi olla koossa kisojen alusta loppuun. Se rakentaisi yhteishenkeä. Kustannukset nousisivat kuitenkin merkittävästi.

Kokenut yleisurheilumanageri Jukka Härkönen tuhahtaa epäuskoisesti puhuessaan aiheesta. Hänen mielestään urheilijat valittavat tyhjästä.

Härkösen mukaan urheilijan kuuluukin lähteä kotiin, kun suoritus on ohi.

– Joka kerta Timanttiliigan kisoissakin pyrimme lähtemään mahdollisimman aikaisin sinne paikkaan B. Se päivä kisan jälkeen menee joka tapauksessa matkustamiseen. Berliinistä lentää Suomeen alle kaksi tuntia... voi nyt hyvänen aika sentään, Härkönen naurahtaa.

– Jos tällainen asia häiritsee, niin jokainen saa matkustaa sitten erikseen omalla rahallaan. Nämä ovat aivan höpöhöpöjuttuja. Jos tällaisessa asiassa on fokus, niin keskittyminen pääasiaan unohtuu.

Härkösen puheista on helppo päätellä, että hän uskoo joidenkin valittaneen osin myös oman kisapettymyksensä vuoksi.

– On helppo lähteä syyttämään jotain muuta kun pitäisi rehellisesti katsoa peiliin. Siitä näkisi paljon enemmän – eikä vain urheilussa vaan koko elämässä. Peilistä löytyy paljon syyllisiä. En voi ymmärtää tällaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt