Valmennuspomo Kemppainen aloitti selittelyn Berliinissä – kiistää mitalitavoitteen eikä aio erota: ”Minulla on jatkuva työsopimus” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Valmennuspomo Kemppainen aloitti selittelyn Berliinissä – kiistää mitalitavoitteen eikä aio erota: ”Minulla on jatkuva työsopimus”

Jorma Kemppainen tuli sunnuntai-illan aluksi suomalaismedian tenttiin ja ilmoitti, ettei ole harkinnut tehtävänsä jättämistä.

Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen vastaili toimittajien kysymyksiin Berliinin olympiastadionilla sunnuntaina.

12.8.2018 18:46

Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen tuli aamulenkin jälkeen reippaana miehenä suomalaistoimittajien haastateltavaksi Berliinin olympiastadionille.

Hän ilmoitti luottaneensa koko ajan Suomen EM-joukkueeseen, mutta tulos on ollut murheellinen.

– Virheitä on tehty: pieniä ja suuria, Kemppainen myönsi ja viittasi erityisesti urheilijoiden valmistautumiseen viimeisen kahden viikon aikana.

Hänen mukaansa niitä viikkoja ei saa enää takaisin. Toisaalta hän kertoi joukkueen lääkärin sanoneen, että kisojen aikana urheilijoiden terveystilanne on ollut hyvä aiempiin kisoihin verrattuna.

Ei ole pelon ilmapiiriä

Kemppainen vakuutti, että hänen suhteensa aktiiviurheilijoihin on kunnossa.

– Ei ole pelon ilmapiiriä, kuten jossain on mainittu. Aamupalapöytään ei laskeudu hiljaisuus, kun saavun paikalle, Kemppainen vakuutti.

Suomen tulos Berliini kisoista on jäämässä kaikkien aikojen pohjanoteeraukseksi. Ennen sunnuntain kilpailuja sinivalkoiset värit olivat yltäneet vain kahteen pistesijaan (Antti Ruuskanen keihäässä ja Topi Raitanen estejuoksussa).

Suomen mitalitavoitteeksi Kemppainen asetti Kalevan kisojen päätöstilaisuudessa kaiken kansan kuullen 3–4 mitalia. Nyt hän yritti väittää puhuneensa unelmasta, mutta haastattelunauhalta sellaista ei ilmene, vaan valmennusjohtaja paalutti Jyväskylässä kirkkaan 3–4 mitalin tavoitteen.

Dohassa nähdään

Kun toimittajat kysyivät mahdollisesta eroamisesta, mikäli tulos jää valmennusjohtajan itse ilmoittamalla asteikolla heikoksi (yksi mitali) tai katastrofaaliseksi (ei yhtään mitalia), Kemppainen ei innostunut ajatuksesta.

– En ole sellaista miettinyt. Sitä pitää kysyä muilta henkilöiltä.

Hän halusi katsoa jo eteenpäin ja ensi vuoden MM-kisoihin.

– Meillä on Dohan suunnitelmat pitkällä, Kemppainen sanoi.

Kemppainen ei aio erota tehtävästään.

Olet siis jatkamassa tehtävässäsi?

– Työt jatkuvat, vaikka miehet vaihtuvat. En ole ajatellut itseäni kuolemattomaksi, Kemppainen sanoi ja jätti pienen porsaanreiän tyylikkäälle vetäytymiselle.

Kemppainen valittiin vuonna 2012 määräaikaiseen työsuhteeseen, mutta se on hänen mukaansa vaihtunut pysyvämpään kontrahtiin.

– Minulla on jatkuva työsopimus.

Ennen kisoja Kemppainen kuitenkin sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että jos Berliinistä ei irtoa yhtään mitalia hänen ”toimintamahdollisuutensa ovat aika rajalliset”.

– Minun pitää arvioida asemaani joukkueen kipparina, Kemppainen sanoi HS:lle viitaten mahdolliseen nollan mitalin saldoon.

– En usko nollamitaliin, vaan että ilmassa muhii aina yllätys. Kannattaa seurata myös miesten kolmiloikkaa ja kävelyä, Kemppainen kommentoi ennen kisoja HS:lle.

Kävelyssä Suomen toivo Aku Partanen joutui keskeyttämään tiistaina käydyssä kisassa.

Suomen mitalitoiveet ovat siis enää Simo Lipsasen harteilla. Miesten kolmiloikkakisa käydään sunnuntaina kello 21.05 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?