Yleisurheilu

EM-kultaa voittaneen venäläisen käytös hämmensi kisan jälkeen – ”En tiedä, miksi hän teki niin”

Julkaistu:

Yleisurheilun EM
Korkeushyppääjä Maria Lasitskene oli kuin maansa myynyt voitettuaan Euroopan mestaruuden.
Venäläinen Maria Lasitskene kesti ennakkosuosikin paineet naisten korkeushypyn EM-finaalissa ja voitti kultaa hänelle vaatimattomalla tuloksella 200 senttiä. Lasitskenen viime vuonna hyppäämä ennätys on 206, josta hän on jäänyt tänä vuonna vain kaksi senttiä.

Kun talven hallikisat lasketaan mukaan, tänä vuonna 25-vuotias Lasitskene on hypännyt yhdeksässä kilpailussa korkeammalta kuin perjantain EM-finaalissa Berliinissä.

Se tekikin mestaruustaistelusta odotettua tiukemman, sillä myös Bulgarian Mirela Demireva, 28, ylitti riman kahdesta metristä – ensimmäistä kertaa urallaan.

Kun molemmat jättivät 202 väliin ja epäonnistuivat kolmesti 204:stä, kulta ratkesi lopulta Lasitskenen hyväksi tämän ylitettyä kaksi metriä toisella yrityksellään. Demirevan ylitys tuli vasta kolmannella yrityksellä.


Lasitskenen mestaruus ratkesi, kun Demireva pudotti kolmatta kertaa 204:stä. Tämän jälkeen kaksinkertainen maailmanmestari halusi silti ylittää riman.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siinä epäonnistuttuaan Lasitskene oli silmin nähden turhautunut. Hän ei tuulettanut eikä hymyillyt. Hetkeä myöhemmin Berliinin olympiastadionin valotaululla näkyi, kun tuore Euroopan mestari löi urheilijakatosta ja heitteli reppuaan. Riemusta ei ollut tietoakaan.

Kuten kaikki muut kilpailuluvan saaneet venäläisurheilijat, Lasitskene kilpaili Berliinissä ns. neutraalina urheilijana. Joukkueen tiedottaja Natalia Jukhareva oli hämmästynyt Lasitskenen odottamattomasta reaktiosta.

– En tiedä, miksi hän teki niin. Hän on kunnianhimoinen urheilija, joten voittotulos saattoi vaikuttaa, Jukhareva sanoi Ilta-Sanomille.

Jos Lasitskene oli pettynyt, Saksan Marie-Laurence Jungfleisch oli toista maata. Hän nappasi kotiyleisönsä ja itsensä riemuksi pronssia tuloksella 196.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt