Sairastellut Annimari Korte on valvottanut Reetta Hursketta EM-kisoissa, Suomen lääkäri: Ei tarvetta toimenpiteisiin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Sairastellut Annimari Korte on valvottanut Reetta Hursketta EM-kisoissa, Suomen lääkäri: Ei tarvetta toimenpiteisiin

Annimari Korte ja Wilma Murto kilpailivat antibioottikuuri päällä. Lääkärin mukaan Suomen muu joukkue ei ole ollut tartuntavaarassa.

Annimari Korte karsiutui 100 metrin aitajuoksun välieristä ajallaan 13,31. Korte oli sairastellut ennen keskiviikon karsintaa.­

9.8.2018 17:49

Seiväshyppääjä Wilma Murto ja pika-aituri Annimari Korte joutuivat suorittamaan Berliinin EM-kisoissa omat karsintansa antibioottikuuri päällä. Molemmilla lääkekuurin syynä oli poskiontelontulehdus.

Sekä Murto että Korte karsiutuivat jatkosta. 435 ylittänyt Murto sanoi tiistaisen seiväskarsinnan jälkeen, ettei homma kaatunut sairasteluun, vaikka optimaalisista lähtökohdista hän ei kisaan lähtenytkään.

Korte sen sijaan sanoi oman suorituksensa jälkeen, että tauti vei voimat juoksusta. Kortteen aika oli 13,31.

– Olin tosiaan kipeänä koko viikonlopun ja vieläkin vähän. Ei se loppu sitten kulkenut, Korte sanoi keskiviikkona alkueränsä jälkeen Ylen haastattelussa.

Korte kertoi sairastuneensa poskiontelontulehdukseen viikonloppuna. Antibioottikuuri aloitettiin sunnuntaina.

Sairastelusta huolimatta Korte yöpyi samassa huoneessa välieriin aitoneen Reetta Hurskeen kanssa.

– Herätän Reetan koko ajan, kun nousen sängystä niistämään, Korte sanoi keskiviikkona juoksunsa jälkeen Ilta-Sanomille.

Suomen joukkueen lääkärin Ilkka Räsäsen mukaan oireiden ilmetessä urheilijoille koetetaan mahdollisuuksien mukaan järjestää yhden hengen huone tartuntavaaran välttämiseksi.

Kortteen ja Hurskeen tapauksessa ei ollut Räsäsen mukaan tarvetta poikkeuksellisiin majoitusratkaisuihin.

– Siinä vaiheessa, kun tauti on väistymässä, niin siinä ei ole enää tartuntavaaraa. Se on sellaista jälkiniistämistä sitten, Räsänen sanoi Ilta-Sanomille.

Kortteen huonekaveri Reetta Hurske juoksi pika-aitojen välieriin tuhannesosan turvin.­

Yksi urheilija sai Räsäsen mukaan itselleen oman huoneen ennen suoritustaan varotoimenpiteenä. Urheilijan nimeä lääkäri ei kuitenkaan mainitse.

Räsäsen mukaan Suomen joukkueella on ollut riittävästi huoneita käytössään, mutta suuriin poikkeusjärjestelyihin ei ole ollut tarvetta. Tilanne on ollut jopa tavallista parempi, vuodesta 2010 kaikissa EM-kisoissa mukana ollut Räsänen kertoo.

Räsäsen mukaan kaikki mukana olleet suomalaisurheilijat ovat olleet kilpailukunnossa.

– Mitään epidemiaa ei ole liikkeellä. Tietenkin päiviä on vielä jäljellä, eikä voi tietää, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan.

Urheilijoita on ohjeistettu ottamaan yhteyttä joukkueen lääkäreihin, mikäli oireita ilmenee. Mahdollisia erityisjärjestelyjä harkitaan Räsäsen mukaan tapauskohtaisesti.

Torstain EM-ohjelma

20.15 N seiväs, finaali20.20 N kuula, 7-ottelu (Maria Huntington)20.25 N 100 m aidat, välierät (Nooralotta Neziri, Reetta Hurske)20.45 M korkeus, karsinta20.50 N 400 m, välierät21.15 M 400 m aidat, finaali21.22 M keihäs, finaali (Antti Ruuskanen)21.30 N 200 m, 7-ottelu (Huntington)22.00 M 200 m, finaali22.20 M 3 000 m esteet, finaali (Topi Raitanen)22.50 N 100 m aidat, finaali (Neziri? Hurske?)

Koko kisaohjelman näet täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?