Tulossekoilua yleisurheilun EM-kisoissa – suomalaisjuoksija sai mieluisan uutisen Ylen suorassa tv-lähetyksessä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tulossekoilua yleisurheilun EM-kisoissa – suomalaisjuoksija sai mieluisan uutisen Ylen suorassa tv-lähetyksessä

Reetta Hurske varmisti välieräpaikan tuhannesosan turvin.

Reetta Hurske katseli epätietoisena tulostaululle.

8.8.2018 12:03

Berliinin EM-kisojen 100 metrin aitojen alkuerissä nähtiin dramatiikkaa. Suomalaisjuoksijoista Annimari Korte karsiutui välieristä, ja hän puhkesi pettymyksestä kyyneliin.

Reetta Hurske puolestaan joutui tunteiden vuoristorataan. Ensimmäisessä alkuerässä ja käänteet maaliintulon jälkeen olivat suorastaan dramaattiset.

Ensin Hurske merkittiin alkueränsä kolmanneksi ajalla 13,21. Kolmossija tiesi Hurskeelle jatkopaikkaa välieriin.

Pian erän kolmanneksi merkittiinkin Italian Luminosa Bogliolo täsmälleen samalla ajalla. Se taas tiesi Hurskeen putoamista välieristä.

Kun Hurske hetkeä myöhemmin oli Ylen haastattelussa, hän sai Ylen toimittaja Petra Mannerilta tiedon olleensa sittenkin eränsä kolmas.

Hurske oli lopulta tuhannesosan italialaista nopeampi.

– Toivottavasti tämä nyt sitten pitää paikkaansa, Hurske kuittasi tiedon haastattelun lopuksi.

Hurske jäi kakkossijalle juosseesta Espanjan Caridad Jerezistä vain kaksi sadasosaa.

– Yllättävän tasaiselta meidän alkuerä vaikutti. Ilmeisesti osaan jonkin verran heittäytyä, kun pääsin rintamasta erottumaan.

– Vähän näin vasemmalta, että siellä on joku edellä. Mutta sitten tuntee, että kaikki on siinä vieressä ovat. Sain ohjeen valmentajalta, että loppuun asti, ettei jää ainakaan siitä kiinni.

Pika-aitojen välierissä juoksee torstaina kaksi suomalaista. Hurskeen lisäksi radalla nähdään tilastotuloksensa avulla suoraan välieriin päässyt Nooralotta Neziri.

100 m aj. alkuerät:

1) Solene Ndama Ranska 12,88, 2) Karolina Koleczek Puola 12,96, 3) Ricarda Lobe Saksa 13,03, ...9) Reetta Hurske Suomi 13,21, ...15) Annimari Korte Suomi 13,31. Hurske välieriin. Korte karsiutui. Nooralotta Neziri on suoraan välierissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?