Draamaa EM-kisoissa! Reetta Hurske juoksi tuhannesosan turvin välieriin – Annimari Korte epäonnistui ja murtui kyyneliin

Reetta Hurske selvisi marginaalisella erolla välieriin. Annimari Kortteen kohtalona oli karsiutuminen.

Annimari Korte (vas.) ja Reetta Hurske

8.8.2018 11:27

Reetta Hurske juoksi suoraan välieriin 100 metrin aitajuoksussa, kun hän oli alkueränsä kolmas yhdessä Italian Luminosa Bogliolon kanssa. Molemmat kellottivat saman ajan 13.21, mutta lopulta Hurske oli tuhannesosan nopeampi.

Tilanne näytti televisioon dramaattiselta, sillä Hurske merkittiin ensin eränsä kolmanneksi, sen jälkeen neljänneksi, mutta korjattiin uudelleen kolmanneksi. Alkuerien kolme parasta juoksijaa menee suoraan välieriin. Hurskeen kauden ennätys on 13.11, joka on samalla hänen oma ennätyksensä.

Kortteen alkuerässä päästiin vasta toisella yrityksellä liikkeelle, kun Ranskan Solene Ndama varasti. Erässä päästiin liikkeelle toisella yrityksellä ja Korte tuli maaliin neljäntenä. Kortteen aika oli 13,31 ja suomalainen karsiutui välieristä.

Korte saapui Ylen haastatteluun kyyneleet silmissä.

– Olin tosiaan kipeänä koko viikonlopun ja vieläkin vähän. Ei se loppu sitten kulkenut. Lähti tosin hyvin ja tuntui hyvältä vielä alkuverkassa, mutta kauden huonoin juoksu melkein. Ei voi mitään, juoksin huonosti, Korte sanoi Ylen haastattelussa.

– Minulla oli poskiontelontulehdus ja tosi huono olo koko viikonlopun. Ajattelin, että tänään olisi jo parempi, mutta ei vaan jaksanut loppuun.

– Tuntui tosi hyvältä jalat, mutta ei vaan lähtenyt kulkemaan normaalisti. Oli toi melkein huonoin aika tänä vuonna.

– Ihan mahtavaa olla täällä, kun on 30 Euroopan parasta mukana kisoissa. On siinä hyvin juossut, mutta olisin halunnut paremmin juosta täällä.

Nooralotta Neziri pääsi suoraan välieriin ilman alkueräjuoksua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?