EM-kävelijä Ojala pyörtyi asfalttiin äitinsä silmien edessä – ”Rakkaus lapseen on niin raju, että tunteet ovat pinnassa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

EM-kävelijä Ojala pyörtyi asfalttiin äitinsä silmien edessä – ”Rakkaus lapseen on niin raju, että tunteet ovat pinnassa”

Aleksi Ojala joutui keskeyttämään 50 kilometrin kävelykisan Berliinissä. Ojalan vanhemmat olivat seuraamassa kisaa paikan päällä.

Julkaistu: 7.8.2018 13:32, Päivitetty 7.8.2018 16:59

Aleksi Ojalan taistelu 50 kilometrin EM-kilpailussa päättyi pyörtymiseen. Paitsi urheilijalle myös vanhemmille se oli kova paikka.

Berliinissä paahtava yli 30 asteen helle on ollut monelle kävelijälle liikaa. Kun kilpailua oli takana reilut 30 kilometriä, lääkintäteltalle oli tuotu jo toistakymmentä keskeyttänyttä urheilijaa.

Yksi heistä oli Suomen Aleksi Ojala, joka kannettiin paareilla pois tämän pyörryttyä asfalttiin.

– Näin, kun Aleksi pyörtyi varikon toisessa päässä. Siihen meni hoitohenkilökuntaa, joka nosti Aleksin jalat ylös. Sen jälkeen laitettiin aika nopeasti tippaa ja annettiin happea. En ole ihan varma, oliko Aleksi koko ajan edes tajuissaan. Koetin huudella, että koeta pitää taju, Ojalan Sari-äiti kertasi keskeytyshetkeä Ilta-Sanomille.

Aleksi Ojalan EM-kisa päättyi keskeytykseen.

Aleksin vanhemmat Sari ja Mika odottivat kisapaikan lääkintäteltan ulkopuolella mahdollisuutta päästä katsomaan poikaansa.

– Pyörtyminen tapahtui aika lailla syntitaulun kohdalla, isä jatkoi ja viittasi tauluun, johon päivittyvät tuomariston urheilijoille antamat varoitukset.

”Tämä on arvaamaton laji”

Ojala ei pyörtynyt ensimmäistä kertaa urallaan kesken arvokilpailun. Edellisen kerran hän koki samankaltaisen kohtalon Pekingin MM-kilpailuissa 2015.

Isän mukaan aamulla mikään Aleksi Ojalan olemuksessa ei antanut viitteitä, että matka tyssäisi jälleen dramaattisesti.

– Hän oli iloinen ja pirteä, luottavaisen oloinen. Mutta tämä on arvaamaton laji, Mika Ojala sanoi.

Aleksi Ojala oli kilpailun jälkeen voipunut.

Äiti todisti poikansa keskeytystä ensimmäistä kertaa.

– Koska Peking oli niin kauhea, päätin, etten koskaan katso Aleksin arvokisoja enää koskaan tv:stä vaan tulen aina paikan päälle.

– Ei tämä helppoa ole täälläkään, mutta olenpahan vähän lähempänä Aleksia kuin jos olisin Suomessa. Rakkaus lapseen on niin raju, että tunteet ovat pinnassa, Sari Ojala sanoi ja murtui kyyneliin.

Juttua päivitetty klo 16.58. Lisätty mm. kuvitusta ja tulokset. Lisäksi otsikkoa on muokattu.

50 kilometrin lopputulokset

1) Marian Zakalnitskii Ukraina 3.46.32, 2) Matej Toth Slovakia 3.47.27, 3) Dzmitri Dziubin Valko-Venäjä 3.47.59, 4) Håvard Haukenes Norja 3.48.35, 5) Carl Dohmann Saksa 3.50.27, 6) Rafal Augustyn Puola 3.51.37, 7) Rafal Sikora Puola 3.52.56, 8) Nathaniel Seiler Saksa 3.54.08, 9) Jose Ignacio Diaz Espanja 3.55.28, 10) Marco De Luca Italia 3.55.47, ...26) Jarkko Kinnunen Suomi 4.24.59. Suomen Veli-Matti "Aku" Partanen ja Aleksi Ojala keskeyttivät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?