ISTV:n asiantuntijalta hurja arvio Berliinin EM-kisoihin – ”Kolmoisvoitto on mahdollinen ja varmasti historiallinen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

ISTV:n asiantuntijalta hurja arvio Berliinin EM-kisoihin – ”Kolmoisvoitto on mahdollinen ja varmasti historiallinen”

Julkaistu: 7.8.2018 6:46

Lauri Hollo ei yllättyisi, jos Ingebrigtsenin veljekset ottaisivat 1 500 metrillä kolmoisvoiton.

Vielä 1980-luvulla Euroopan mestaruus yleisurheilussa oli usein myös tae siitä, että sama urheilija pystyi voittamaan MM- tai olympiakultaa. Nyt monen lajin Euroopan mestari ei välttämättä selviydy lajissaan edes olympiafinaaliin, mutta ISTV:n Aavistuslähtö-yleisurheilulähetyksen asiantuntija Lauri Hollo muistuttaa, että EM-kisoissa esiintyy myös maailman ehdotonta eliittiä.

– Maria Lasitskene, Nafissatou Thiam, Daniel Ståhl, Saksan keihäsmiehet, Sergei Shubenkov, Sifan Hassan, Sandra Perkovic, muun muassa. Olympiavoittotason urheilijoita jokainen.

Vaikka Saksan kolmoisvoittoa tavoittelevan keihäskolmikon suoritustaso hieman kyykkäsi sydänkesällä, kyse oli Hollon mukaan tyvenestä myrskyn edellä.

– Koska tasanne oli kollektiivinen ilmiö, on helppo päätellä, että takana oli tietoinen päätös harjoitteluun panostamisesta, jotta paukut ovat kovimmillaan Berliinissä.

Hollo odottaa vesi kielellä myös 1 500 metrin kilpailua ja kisojen mahdollista toista kolmoisvoittoa, Norjalle.

– Ei Ingebrigtsenin veljesten kolmoisvoitto todennäköinen ole, mutta on se aivan mahdollinen. Ja aivan varmasti historiallinen kolmen veljeksen tekemänä.

Hollo ottaa lähetyksessä vahvasti kantaa myös Ruotsissa kuohuttavaan päätökseen sallia kestävyysjuoksun mitalisuosikin Meraf Bahtan kilpaileminen Berliinissä, vaikka nainen on dopingrikkomustutkinnan kohteena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?