Näin EM-kisapaikka junailtiin kulisseissa – suomalaisurheilija pääsi kisoihin kiusallisesta mokasta huolimatta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Näin EM-kisapaikka junailtiin kulisseissa – suomalaisurheilija pääsi kisoihin kiusallisesta mokasta huolimatta

Maria Huntington pääsee sittenkin EM-kisoihin.

Maria Huntigton pääsee sittenkin EM-Berliiniin.

2.8.2018 13:04

Seitsenottelija Maria Huntington pääsee sittenkin yleisurheilun EM-kisoihin.

Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski vahvisti asian Twitterissä.

– Asia on nyt kunnossa. Maria saa otella Berliinissä. Onnea, Pihlakoski kirjoitti.

Ilta-Sanomien tavoittama Pihlakoski kertoo, että hän otti asian esiin liiton sisällä.

Pihlakosken mukaan suurin syy Huntingtonin kisapaikan varmistumiseen on sääntöpykälä, jonka mukaan kolmannen tahon tekemä virhe ei voi kääntyä urheilijaa vastaan.

– Käsittääkseni tässä (Huntingtonin tapauksessa) on tapahtunut inhimillinen virhe ilmoittautumistilanteessa. Siellä on ilmeisesti laitettu rasti ruutuun väärän lajin kohdalla, Pihlakoski sanoo.

Antti Pihlakoski on Kansainvälisen sekä Euroopan yleisurheiluliittojen hallitusten jäsen.

Sääntöpykälässä katsotaan urheilijaystävällisemmin muun tahon kuin urheilijan itsensä tekemiä virheitä ilmoittautumisessa. Pihlakosken mukaan ilmoittautumisvirheet eivät ole tavattomia.

Pihlakoski itse oli ajamassa sääntöpykälää, joka pantiin vireille kolme vuotta sitten Tallinnassa järjestettyjen alle 23-vuotiaiden EM-kisojen yhteydessä. Tuolloin erään luxemburgilaisjuoksijan kisamatka peruuntui vastaavanlaisen tapauksen vuoksi.

Huntington oli jäämässä ulos EM-kisoista, kun Suomen urheiluliitto oli ilmoittanut hänet korkeushypyn odotuslistalle hänen oman lajinsa sijaan.

Liiton näppäilyvirhe oli käydä kalliiksi, sillä Huntingtonin kauden kärkitulos 5858 olisi riittänyt kisapaikkaan jo maanantaina, jolloin urheilijoita poimittiin kisoihin odotuslistoilta. EM-kisaraja oli 5900.

Klo 13.04: otsikkoa ja artikkelia muokattu Pihlakosken haastattelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?