Urheiluliiton moka oli tuhota suomalaisurheilijan EM-kisat – puheenjohtaja selitti sotkua: ”Se hävisi sinne uumeniin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Urheiluliiton moka oli tuhota suomalaisurheilijan EM-kisat – puheenjohtaja selitti sotkua: ”Se hävisi sinne uumeniin”

IS tavoitti Urheiluliiton puheenjohtajan Vesa Harmaakorven kommentoimaan seitsenottelija Maria Huntingtonin EM-matkan vaarantanutta tapausta.

IS tavoitti Urheiluliiton puheenjohtajan Vesa Harmaakorven kommentoimaan seitsenottelija Maria Huntingtonin EM-matkan vaarantanutta tapausta.

Julkaistu: 2.8.2018 11:52, Päivitetty 2.8.2018 12:18

Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kommentoi Maria Huntingtonin EM-kisapaikkaa koskenutta sekaannusta.

Seitsenottelija Maria Huntingtonin haave Berliinin EM-kisoihin pääsystä oli kariutua Suomen urheiluliiton (SUL) virheen takia. Liitto ilmoitti tamperelaisen vahingossa väärän lajin, korkeushypyn odotuslistalle.

Vaikka ottelun EM-raja 5900 jäi rikkomatta, Huntingtonin kauden kärkitulos 5858 olisi riittänyt EM-kisoihin. Asian vahvisti Ilta-Sanomille Euroopan yleisurheiluliiton (EA) asiantuntijaryhmässä istuva Mirko Jalava.

EM-kisoihin valittiin maanantaina odotuslistoilta ylimääräisiä urheilijoita lajeihin, joissa kisarajan rikkoneita ei ollut tavoitemäärää.

– Huntington olisi ilman muuta hyväksytty mukaan, koska kisoihin otettiin ottelija, jonka tulos oli heikompi kuin Marialla, Jalava kertoi.

Maria Huntington voitti heinäkuussa Kalevan kisojen seitsenottelun tuloksella 5858.

Maria Huntington voitti heinäkuussa Kalevan kisojen seitsenottelun tuloksella 5858.

Huntington, 21, kommentoi, että vietti unettoman yön liiton virheen vuoksi.

– Yön aikana olen miettinyt, että miten tällainen virhe voi tapahtua liittotasolla, Huntington kertoi Ilta-Sanomille.

Tampereen Pyrinnön urheilija kertoi, että Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen soitti hänelle aamulla ja kertoi virheen johtuneen näppäilyvirheestä.

– Kyllä kai tällaiset asiat tuplavarmistetaan, jotta ollaan varmoja, että faktat ovat kohdallaan, Huntington ihmettelee SUL:n toimintatapoja.

”Se hävisi uumeniin”

SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kommentoi IS:lle, että hänen käsityksensä mukaan ilmoitukset tehdään valitsemalla urheilijoiden lajit alasvetovalikoista.

– Siellä on joku täpännyt väärää kohtaa, eikä mitään vahvistusta tai kuittausta ole tullut. Tällainen erittäin valitettava inhimillinen erehdys on päässyt käymään.

– Minulle on kerrottu, että valintaa ei ole pystynyt tarkistamaan mistään, vaan se on hävinnyt sinne uumeniin.

Harmaakorven mukaan liitto on ollut yhteydessä EA:n teknisiin delegaatteihin, jotta ”urheilijan kannalta kohtuuton” inhimillinen erehdys saadaan korjattua.

Vastauksia ei ole Harmaakorven mukaan vielä kuulunut.

Ilta-Sanomat ei ole toistaiseksi tavoittanut valmennusjohtaja Kemppaista tai toimitusjohtaja Harri Aaltoa kommentoimaan asiaa.

Torstaina kello 12 tuli Huntingtonin kannalta huojentava tieto. Tuolloin Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksessa istuva Antti Pihlakoski kirjoitti Twitter-tilillään, että Huntington on sittenkin saanut paikan Berliinin EM-kisoihin.

Klo 12.18: otsikkoa ja juttua muokattu Huntingtonin EM-paikan varmistuttua.