Valmentajagurulta erittäin rohkea arvio Annimari Kortteesta – uskoo jopa Suomen ennätykseen: ”Pidän täysin mahdollisena” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Valmentajagurulta erittäin rohkea arvio Annimari Kortteesta – uskoo jopa Suomen ennätykseen: ”Pidän täysin mahdollisena”

Rafael Blanquer uskoo, että Annimari Korte kykenee parantamaan ennätystään roimasti.

Radoille palannut Annimari Korte juoksee pian Berliinin EM-kisoissa.­

31.7.2018 7:49

Kansalliselle huipulle nousseen pika-aiturin Annimari Kortteen, 30, ympärillä on pyörinyt lukuisia kysymyksiä. Yksi kiinnostavimmista on ollut, mistä nykyinen vauhti on löytynyt.

Korte tunnettiin jo nuorena loistavasta tekniikastaan. Se ei ole kadonnut mihinkään. Sen sijan urheilijan heikkouksiin eli nopeuteen ja voimaan on tullut valencialaisvalmentaja Rafael Blanquerin opissa merkittävää kehitystä. Kortteen 100 metrin aitojen ennätys on nyt 13,14.

– Minulle on selvinnyt, että olen tehnyt aina kaiken väärin, punttitreenistä juoksuun. Vaikka harjoituskausi oli huono, ennätykseni on parantunut tosi paljon. Valmentajalle kuuluu siitä suurin kiitos, Korte sanoo ja kertoo tavoittelevansa EM-kisoissa 13 sekunnin alitusta.

Entistä olympiatason pituushyppääjää Blanqueria pidetään yhtenä Espanjan osaavimmista aitajuoksuvalmentajista. Hän on luotsannut monia huipputason aitureita, kuten olympiahopeaa Sydneyssä saavuttanutta Glory Alonzieta.

Annimari Korte viihtyy espanjalaisvalmennuksessa.­

Valenciassa Blanquer luotsaa Kortteen lisäksi kolmea aikuisurheilijaa, jotka harjoittelevat yhdeksän kertaa viikossa.

Mikäli loukkaantumisilta vältytään, Kortteen hyvät otteet ovat Blanquerin mukaan vasta alkua.

– Annimari on erittäin työteliäs ja kurinalainen urheilija. Tällä hetkellä työstämme hänen nopeuttaan ja korjaamme pientä tekniikkavirhettä aidalle tultaessa. Pidän täysin mahdollisena, että hän voi rikkoa joku päivä Suomen ennätyksen (12,81), Blanquer sanoo.

Kokenut Rafael Balanquer uskoo Annimari Kortteeseen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?