Annimari Kortteen tarina vakuutti 72-vuotiaan valmentajakonkarin – ”Herkistää jokaisen, jonka sydän ei ole tehty jäästä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Kortteen tarina vakuutti 72-vuotiaan valmentajakonkarin – ”Herkistää jokaisen, jonka sydän ei ole tehty jäästä”

Pika-aituri Annimari Korte tunnetaan nykyisin urheilusuorituksistaan eikä sosiaaliseen mediaan lataamistaan kuvista.

Espanjassa harjoitteleva Annimari Korte on palannut huipulle vaikeiden vuosien jälkeen.

29.7.2018 6:58

Kun Annimari Korte lähestyi keväällä arvostettua espanjalaista aitajuoksuvalmentajaa Rafael Blanqueria ja pyysi saada liittyä tämän harjoitusryhmään, vastaanotto ei ollut lämpimimmästä päästä.

72-vuotiaalla konkariluotsilla oli kädet täynnä urheilijaryhmänsä kanssa. Lisäksi suomalainen pika-aituri edusti FC Barcelonaa, Blanquerin johtaman Valencian yleisurheiluseuran pahinta kilpailijaa.

Vuosien sairastelu- ja loukkaantumiskierteen jälkeen radalle palannut Korte, 30, ei kuitenkaan luovuttanut helposti. Hän oli lopettanut kokopäivätyönsä ja muuttanut kahden koiransa kanssa Barcelonasta Valenciaan voidakseen keskittyä täysipainoisesti urheiluun.

Enää piti vakuuttaa valmentaja yhteistyöhön.

– Olin epäluuloinen. Mutta sitten puhuin hänen kanssaan ja näin, miten omistautunut hän oli, Blanquer muistelee kaksikon kohtaamista Ilta-Sanomille.

– Myös hänen tarinansa kuuleminen muutti mieleni. Se herkistää jokaisen, jonka sydän ei ole tehty jäästä. Täytyy olla valtavasti tahdonvoimaa ja kovuutta, jotta voi päästä yli noin suurista vaikeuksista.

Annimari Korte aitoi hiljattain SM-hopeaa.

Blanquer ei ole ainoa, johon Kortteen tarina on jättänyt jälkensä. Sitä on pidetty yhtenä Suomen yleisurheilukesän kiehtovimmista.

Lahjakas aituri teki yleisurheilun seuraajiin vaikutuksen jo teini-ikäisenä. Vaikeudet alkoivat kuitenkin varhain. Loukkaantumiset ja vuosia vaivannut ruokatorven sairaus tekivät urheilemisesta ja välillä arjestakin mahdotonta.

Ura näytti olevan paketissa. Korte opiskeli ulkomailla ja teki erinäisiä media-alan töitä.

Muutettuaan Barcelonaan loppuvuodesta 2016 Korte palasi kokeilumielessä harjoituskentälle. Sen jälkeiset tapahtumat ovat yllättäneet aika lailla kaikki.

Viime kesänä Korte juoksi parhaimmillaan ajan 13,25, joka merkittiin tosin tuulitulokseksi. Vielä tuolloin aituriin suhtauduttiin epäillen.

Epäilyksiä riitti vielä kuluvan kauden alussa.

Näyttävä urheilija on kertonut avoimesti elämänsä käänteistä sosiaalisen median kanavillaan. Korte ei ole pelännyt poseerata rohkeissakaan kuvissa, millä on ollut vaikutuksensa hänestä muodostettuihin mielikuviin.

– Ehkä se näkyy siinä, ettei oteta niin tosissaan, jos on esillä muista syistä kuin urheilutulosten vuoksi. Mutta sitten täytyy vaan tehdä niitä tuloksia. Kun Paavo Nurmi Gamesin jälkeen otsikoissa tuotiin esiin somekuvani, sanoin, että täytyy juosta EM-raja, niin minusta puhutaan urheilijana, Korte sanoo hymyillen.

Sanat kävivät toteen.

SM-hopea, EM-paikka ja oma ennätysaika 13,14 ovat johtaneet siihen, ettei otsikoissa puhuta enää somekuvista, vaan vakavasti otettavasta urheilijasta.

Annimari Korte on taas urheilija.

Korte kuitenkin korostaa, ettei hän ottanut someotsikoitakaan kovin vakavasti.

– Urheilen itselleni. Minulle on ihan sama, mitä muut siitä ajattelevat.

Välitön asenne on yksi syy siihen, että Korte juoksee reilun viikon päästä elämänsä ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa. Hän ei pelkää sanoa, että ulkonäköä voi hyvin käyttää itsensä markkinoinnissa tai että huippu-urheiluun käytettävät rahat menevät Suomessa aivan vääriin kohteisiin.

– Suomesta ei löydy hirveästi urheilijoita, jotka uskaltaisivat sanoa ajatuksiaan ääneen. En tiedä, nähdäänkö se hyvänä vai huonona asiana, mutta tällainen nyt vain olen. Sanon, mitä mieleen tulee.

Rafael Blanquer liikuttui Annimari Kortteen tarinasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?