Nooralotta Nezirin EM-kenraali pilalle – tv-hidastukset paljastivat hylkäykseen johtaneen varaslähdön - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Nezirin EM-kenraali pilalle – tv-hidastukset paljastivat hylkäykseen johtaneen varaslähdön

Nooralotta Nezirin suoritus hylättiin Lapinlahden gp-kisoissa vilppilähdön takia.

Nooralotta Nezirin suoritus hylättiin, vaikka itsensä mielestä hän ei ottanut vilppilähtöä.

28.7.2018 23:02

Aitajuoksija Nooralotta Neziri jäi vaille tulosta Lapinlahden gp-kisoissa lauantaina. Vilppilähdön paljastavat laitteet hälyttivät Nezirin erässä kolmesta varaslähdöstä, josta juoksijat valittivat äänekkäästi Nezirin johdolla.

Kilpailunjohtaja Ari Väisänen ja lähettäjä kävivät tapauksen läpi sekä lähetyslaitteista että Ylen tv-hidastuksista ja tuomitsivat lopulta Nezirin ja unkarilaisen Greta Kerekesin suoritukset hylätyiksi.

Hylkäyksen takia kaksikko ei päässyt kuuden parhaan loppukilpailuun.

– Olen satavarma, etten liikahtanut telineissä mihinkään ennen muita, Neziri vakuutteli tv-lähetyksessä lähettäjälle.

Neziri oli kilpailun jälkeen yhtä vakuuttunut, ettei syyllistynyt vilppilähtöön.

– En liikahtanut senttiäkään siinä ensimmäisessä lähdössä. Sitten en tiedä, mitä tapahtui, Neziri kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Neziri kertoi, etteivät lähettäjän komennot kuuluneet juoksijoille kaikissa starttiyrityksissä.

– Ensimmäisessä lähdössä en kuullut komentoja. Seuraavilla yrityksillä ne kuuluivat.

Kello näytti 13,07 sekuntia

Neziri protestoi Kerekesin tapaan hylkäystään. Molemmat juoksivat alkuerässään, mutta heitä ei merkitty tuloksiin. Neziri ennätti erässään ensimmäisenä maaliin, ja ajanottolaitteet näyttivät hänelle epävirallisen loppuajan 13,07.

Käytännössä Neziri sai EM-kisojen kenraaliharjoituksestaan vain starttiharjoituksen hankalissa olosuhteissa.

– Olihan tämä hyvä harjoitus EM-kisoja varten, Neziri totesi.

Neziri on juossut tällä kaudella 100 metrin aidat parhaimmillaan aikaan 12,86, joka uupuu viisi sekunnin sadasosaa hänen kahden vuoden ikäisestä Suomen ennätyksestään.

Korte kamppaili voitosta

Loppukilpailussa Annimari Korte kävi tasaisen kamppailun kilpailun voitosta, mutta Jamaikan Nickiesha Wilson ennätti maaliin niukasti hänen edellään. Wilsonin aika oli 13,15 ja Korteella 13,18.

– Alku oli hyvä, mutta loppu hyytyi, Korte arvioi suoritustaan.

– Jouduimme odottelemaan lähtöä aika pitkään, ja se vähän kangisti ja tuntui juoksun lopussa. Ennätys voi vielä parantua alle 13 sekunnin, jos saan juoksuun niin hyvän alun kuin tänään ja loppu toimii kuten parhaissa juoksuissa.

Tulokset:

100 m aj: (+0,2): 1) Nickiesha Wilson Jamaika 13,15, 2) Annimari Korte HIFK 13,18, 3) Ruslana Rashkovan Valko-Venäjä 13,35, 4) Katsiaryna Poplavskaja Valko-Venäjä 13,40, 5) Lotta Harala TampPy 13,42. –mm. Nooralotta Neziri JyväskKU hylättiin alkuerissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?