EM-raja jäi Alisa Vainiolle haaveeksi kahden naisen kisassa – ”En tainnut palautua viime viikonlopusta” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

EM-raja jäi Alisa Vainiolle haaveeksi kahden naisen kisassa – ”En tainnut palautua viime viikonlopusta”

Lappeenrannassa käytiin lauantaiaamuna merkillinen kutsukilpailu, jossa kaupungin juoksuylpeys Alisa Vainio yritti alittaa viime hetkillä Berliinin EM-kisarajaa.

Alisa Vainio jäi EM-rajasta Jyväskylän Kalevan kisoissa (kuva), eikä uusi yritys kotikentällä Lappeenrannassa tuonut lentolippua Berliiniin.­

28.7.2018 11:02

Aamu valkeni Kimpisen kentällä aurinkoisena, kun pikavauhdilla kilpailukalenteriin taiotun naisten 10 000 metrin kilpailun oli määrä alkaa Lappeenrannassa. Kyseessä oli kutsukilpailu, ja radalle asteli vain kaksi juoksijaa: järjestävän seuran (LUM) Alisa Vainio ja Kalevan kisoissa kakkoseksi juossut Laura Manninen. Lehtereillä väkeä oli sitten enemmänkin, sillä tapahtuma oli kerännyt paikalle noin 500 katsojaa.

Manninen ei kyennyt vetohommiin

Kupletin juonen mukaan Mannisen, 45, oli määrä vetää Vainiota vauhdilla, joka tähtäsi Berliinin rajan 33.20 alittamiseen. Tuulisessa säässä Manninen pystyi auttamaan kilpasiskoaan vain parin kolmen kierroksen ajan. Sen jälkeen Vainio oli yksin eteläkarjalaista puhuria vastaan. Alkukilometrit hän jaksoi painaa toivottua tahtia.

– Viiteen kilometriin asti juoksu sujui hyvin, mutta sitten voimat vähenivät ja tuuli teki juoksusta raskaan, Vainio kommentoi esitystään.

Ei palautunut Kalevan kisoista

20-vuotiaan juoksijan loppuajaksi tuli 33.27,04 eli tavoitellusta ajasta jäätiin hieman yli seitsemän sekuntia.

– En tainnut palautua viime viikonlopun Kalevan kisojen kympistä, Vainio pohti.

Viime perjantaina Kalevan kisoissa Vainio jäi rajasta vajaan 13 sekunnin päähän. Pitkästä vammakierteestä kilpailukuntoon toipuneen kestävyysjuoksijan kolmen vuoden takainen ennätys on 32.58,17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?