Keihäslegenda Kimmo Kinnuselle unelmapesti kaukomailta – ”Pian lähdetään” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihäslegenda Kimmo Kinnuselle unelmapesti kaukomailta – ”Pian lähdetään”

Kimmo Kinnusen pitkät Kiinan-neuvottelut saatiin onnelliseen päätökseen alkuviikosta.

Kimmo Kinnunen lähtee Kiinaan.

20.7.2018 20:03

Keihäslegenda Kimmo Kinnunen suorastaan myhäili tyytyväisyydestä perjantai-iltana seuratessaan Kalevan kisoja Jyväskylän Harjun stadionilla. Leveän hymyn syy paljastui Kinnusen paidanrintamuksesta, jota koristi Kiinan kansantasavallan lippu. Tokion maailmanmestarin pitkät neuvottelut Kiinan keihäänheittäjien päävalmentajan työstä on vihdoin saatu satamaan.

– Pitkään hierottiin, mutta tiistaina laitettiin lopulta nimet papereihin. Kyse on kahden vuoden sopimuksesta, joka vie minua todennäköisesti ympäri Kiinaa, mutta osan työstä teen myös Suomessa. Pian lähdetään, mutta en tässä vaiheessa yhtään tiedä, minne. Onhan tämä hieno asia, Kinnunen, 50, kertoi.

Äänekoskelainen toisen polven keihäslegenda neuvotteli kiinalaisten kanssa talvesta saakka kiinnostavasta työstä. Neuvotteluissa ja kontakteissa häntä auttoi yleisurheilumanageri Jukka Härkönen

– Onhan siinä sellainenkin positiivinen asia, että alan taas saada ihan oikeaa palkkaa valmentamisesta, naurahti Kinnunen, jonka työ Urheiluliiton lajivalmentajana päättyi syksyllä 2016.

Kinnunen piti seitsenvuotisen työsuhteen päättämistä laittomana, ja asia uhkasi päätyä käräjäsaliin, mutta asiaan saatiin lopulta neuvotteluratkaisu. Urheiluliitossa ei kesällä 2016 katsottu pelkästään hyvällä sitä, että Kinnusen valmentama latvialainen Zigismunds Sirmais vei Amsterdamissa EM-kultaa mm. Antti Ruuskasen nenän edestä. Tällä hetkellä Kinnunen valmentaa omaa poikaansa Jami Kinnusta, joka tavoittelee lähivuosina kansainvälistä tasoa.

Kiinassa Kinnusen pesti päättyy Tokion olympiakisojen jälkeen 2020. Todennäköisin menestyjä Tokiossa on Li Huihui, joka otti naisten keihäässä MM-mitalin sekä Pekingissä 2015 että Lontoossa 2017. Hän on tänä vuonna heittänyt Kiinan ennätykseksi 67,69. Miesten Kiinan ennätys on Zhao Qinggongin 2014 heittämä 89,15.

Kinnunen ei ole ensimmäinen suomalainen keihäsvalmentaja Kaukoidässä. Kari Ihalainen valmensi aikanaan Etelä-Korean heittäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?