Loukkaantunut Antti Ruuskanen jättää Kalevan kisat väliin – ”Nyt on vähän ikäviä uutisia kerrottavana” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Loukkaantunut Antti Ruuskanen jättää Kalevan kisat väliin – ”Nyt on vähän ikäviä uutisia kerrottavana”

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ei kilpaile viikonloppuna Jyväskylän Kalevan kisoissa.

Antti Ruuskanen loukkaantui Joensuun kisassa.­

19.7.2018 17:52

Antti Ruuskanen kertoi Facebookissa julkaisemallaan videolla, että kärsii oikean jalan jännevammasta, jonka vuoksi hän ei matkusta Jyväskylään taistelemaan Suomen mestaruudesta.

– Nyt on vähän ikäviä uutisia kerrottavana, Ruuskanen aloitti videonsa.

– Pari viikkoa sitten Joensuun Motonet GP:ssä minulta pyörähti viidennellä kierroksella tukijalan nilkka. Siellä otti sitten tämmöinen jänne kuin peroneus brevis osumaa ja se siitä vähän ärtyi.

Ruuskasen mukaan jänne ärtyi uudestaan tämän viikon tiistain viimeistelyharjoituksissa. Vamma aiheuttaa kipua tukijalan kantapäähän.

Torstaina Ruuskanen vielä kokeili jalkansa kestävyyttä, mutta joutui tekemään kovan ratkaisun.

– Tämän viikon tiistaina tehtiin viimeistelyheittoharjoitus ja se ärtyi uudestaan. Se aiheuttaa kivun tukijalan kantapäähän. Sitä tutkittiin lääkärillä ja siinä ei ole mitään sen ihmeemmin rikki, vaan se jänne on saanut osumata.

– Se antoi vielä sellaiset merkit, että ei kannata lähteä sinne heittämään, koska omalla kohdalla päätähtäin on kuitenkin se elokuun EM-kilpailut siellä Berliinissä.

Antti Ruuskanen jahtaa Berliinissä uransa kolmatta EM-mitalia. Hän voitti kultaa 2014 ja pronssia 2016.­

34-vuotias Ruuskanen palasi täksi kaudeksi kilpakentille olkapääleikkauksesta toivottuaan. Hänen kauden paras heittonsa on kantanut 82,59.

Ruuskanen voitti keihäänheiton EM-kultaa Sveitsissä vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?