Tamperelainen hanavesi hämmentää MM-kisoissa – ulkomaalaiset ihmeissään ”eksoottisesta” kokemuksesta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tamperelainen hanavesi hämmentää MM-kisoissa – ulkomaalaiset ihmeissään ”eksoottisesta” kokemuksesta

Moni yleisurheilun nuorten MM-kisoihin osallistuvasta urheilijasta ei ole tottunut siihen, että vettä voi juoda suoraan hanasta.

Urheilijoille ei jaeta Tampereella pullovettä, vaan he saavat käydä täyttämässä vesipulloaan suoraan hanasta.

13.7.2018 11:34

Kun Tampereen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin osallistuvaa pituushyppytähti Tara Davisia pyytää kertomaan kokemuksiaan kisatunnelmasta, hänen ensimmäinen vastauksensa koskee hieman yllättäen vettä.

– Rakastan tuota juokaa hanavettä -juttua! On niin mahtavaa, että vettä voi juoda hanasta, Davis kertoi Ilta-Sanomille.

Yhdysvaltalaiselle Davisille veden juominen suoraan hanasta on täysin uusi kokemus. Hän ei ole tottunut samaan kotonaan.

Tampereen kisajärjestäjät ovat onnistuneet luomaan puhtaasta suomalaisesta hanavedestä ilmiön ja kisojen hitin. Urheilijoille ei ole tarjolla lainkaan pullotettua vettä, vaan he saivat pullon, jota voivat täyttää Ratinan stadionin ympäristössä olevista vesipisteistä.

Davisin tavoin moni muukin urheilija on nyt päässyt ensimmäistä kertaa elämässään juomaan hanavettä.

– Sunnuntaina Jamaikan urheilijat olivat Pirkkahallin harjoittelupaikalla huudelleet, että ”where’s the tap water”. Se oli ensimmäinen positiivinen palaute, kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen kertoo tyytyväisenä.

#drinktapwater -kampanja on noussut hitiksi nuorten MM-kisoissa.

Vedestä onkin tarkoituksenmukaisesti pyritty rakentamaan tarinaa. Kisajärjestäjät ovat sosiaalisessa mediassa käyttäneet ahkerasti aihetunnistetta #drinktapwater, juokaa hanavettä. Nuoret urheilijat ja muut joukkueiden jäsenet ovat tarttuneet haasteeseen loistavasti. Vesipisteet ovat olleet kovassa käytössä, eikä pullotetun veden perään ole kyselty.

– Emme ole saaneet yhtään valitusta, enemmänkin kommentteja siitä, että miten hyvältä ja puhtaalta vesi muistuu. Tuntuu hienolta, että tällaisilla isommilla tapahtumilla pystyy rakentamaan tällaisia elämyksiä, Hakanen sanoo.

Pullotetusta vedestä luopuminen vähentää luonnollisesti kisoista aiheutuvan muovijätteen määrää.

– Tämä on hyvä startti mistä lähteä. Voi hyvillä mielin tuntea tekevänsä jotain ympäristön hyväksi, Hakanen pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?