Suomen mitalitoivo Saga Andersson vaivatta seiväsfinaaliin – suurin ennakkosuosikki loukkasi karsinnassa jalkaansa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen mitalitoivo Saga Andersson vaivatta seiväsfinaaliin – suurin ennakkosuosikki loukkasi karsinnassa jalkaansa

Saga Andersson ja Helena Leveelahti selvittivät tyylillä karsintakisansa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Onnistuneet suoritukset ruokkivat Saga Anderssonin itseluottamusta.­

10.7.2018 19:27

Seiväshyppääjä Saga Andersson ja kiekonheittäjä Helena Leveelahti lukeutuvat Suomen joukkueen kärkiurheilijoiden joukkoon Tampereella pidettävissä yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Kisojen avauspäivänä kaksikko lunasti heti lupauksia, sillä molemmat selvittivät vaivatta tiensä karsinnasta loppukilpailuun.

Andersson, 18, teki seiväskarsinnassa puhtaan pöytäkirjan. Hän ylitti korkeudet 395, 410 ja 420 ensimmäisillä yrityksillään. Karsintaraja oli 425, mutta sitä ei tarvinnut edes yrittää, sillä tulos 420 riitti finaaliin. Kaksi urheilijaa meni finaaliin myös tuloksella 410.

– Olin vähän huolissani, kun en saanut mitään verryttelyhyppyjä ylitettyä, mutta mulla oli kuitenkin varma olo. En yhtään epäröinyt, vaan ajattelin vain tekniikkaa, iloinen Andersson kertasi kisan jälkeen.

– Kun kaikki korkeudet menivät ekoilla yrityksillä, se antaa finaaliin luottamusta.

Naisten seipään finaali on kisaohjelmassa torstaina. Andersson arvelee, että mitaliin vaaditaan 445–450 ylitys. Vantaalaisurheilijan henkilökohtainen ennätys on 442.

Naisten seiväskisan suurin ennakkosuosikki on Ruotsin Lisa Gunnarsson. Gunnarssonin henkilökohtainen ennätys on hurja 460.

Kilpailun jälkeen Gunnarsson saapui median eteen nilkka kevyesti teipattuna. Hän kertoi loukanneensa jalkaansa yrittäessään ylitystä 420:stä, kun askeleet eivät olleet osuneet oikein.

Gunnarsson kuitenkin vakuutti olevansa kunnossa finaalissa.

Leveelahti: ”Rohkaiseva fiilis finaaliin”

Anderssonin ohella oman karsintansa selvitti tyylikkäästi kiekonheittäjä Helena Leveelahti. Hän rikkoi 53 metrin karsintarajan toisella heitollaan. Leveelahti oli koko karsintojen toinen 54,87 metriä kantaneella heitollaan.

Karsintojen ykkönen oli kisan ennakkosuosikki, Moldovan Alexandra Emelianova tuloksella 57,05.

– Mä odotin tällaista tulosta, tämä oli hyvä heitto tähän väliin. Otin ekan heiton rennosti varmistellen ja sitten lähdettiin hakemaan jo vähän reippaampaa heittoa. Rento, hyvä heitto, Leveelahti summasi.

Leveelahden ennätys on 55,02. Hän arvelee, että mitaliin vaaditaan parannusta ennätykseen.

– Tästä jäi positiivinen ja rohkaiseva fiilis finaaliin, Leveelahti sanoi.

Leveelahti kilpailee Tampereella myös kuulantyönnössä, jonka karsinta on vuorossa heti keskiviikkona.

Kiekonheiton finaali on puolestaan ohjelmassa torstai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?