Seiväshypyn ME-mies Lavillenie nöyryytti vastustajiaan volttihypyllä – katso video uskomattomasta suorituksesta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Seiväshypyn ME-mies Lavillenie nöyryytti vastustajiaan volttihypyllä – katso video uskomattomasta suorituksesta

Renaud Levillenie leikitteli Ranskan mestaruuskisojen karsinnassa.

Renaud Lavillenie on hypännyt tällä kaudella yli korkeudesta 595.­

9.7.2018 12:02

Seiväshypyn maailmanennätystä (616) nimissään pitävä Renaud Levillenie, 31, nöyryytti kilpakumppaneitaan perjantaina hypätyssä Ranskan mestaruuskisojen karsinnassa.

Karsintaraja 540 oli Levillenielle lastenleikkiä, joten hän ylitti riman tekemällä takaperinvoltin hypyn aikana. Erityisen huikaisevan tempusta teki se, että Lavillenie esittely akrobaattisia kykyjään ollessaan vielä riman päällä.

Sunnuntain kilpailussa Levillenie keskittyi hieman tavanomaisimpiin suorituksiin ja voitti lopulta Ranskan mestaruuden tuloksella 580. Maan mestaruus oli korkeushyppysuuruudelle jo uran kahdeksas.

Levillenie on kuluvan kauden maailmantilastossa toisena tuloksella 595. Yhdysvaltain Sam Kendricks on taivuttanut riman yli sentin ranskalaista ylempää.

Suomen kauden kärkitulos on Urho Kujanpään, 21, hyppäämä 555, joka riittää maailmantilaston 47. sijaan. Tomas Wecksten on Suomen tilastokakkonen tuloksella 550 ja Tommi Holttinen kolmas (536).

Seiväshypyn Suomen ennätys on sen sijaan Jani Lehtosen vuonna 1993 hyppäämä 582.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?