Yleisurheilu

Yleisurheilun olympiavoittaja luovuttaa kamppailunsa dopingsyytöksiä vastaan: ”Ei ole mitään syytä ryhtyä taisteluun”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Kenialaista Asbel Kipropia uhkaa jopa neljän vuoden kilpailukielto.
Kenialainen kestävyysjuoksija Asbel Kiprop, 28, on päättänyt luovuttaa taistelun häneen kohdistuneita dopingsyytöksiä vastaan.

Kiprop antoi positiivisen dopingnäytteen viime vuoden marraskuussa kilpailun ulkopuolisessa testissä. Kiprop oli antanut epohormonia sisältäneen näytteen.

Hän väitti toukokuussa, että testaajat olisivat pyytäneet häneltä rahaa sekä ilmoittanut etukäteen testauksen ajankohdasta.

– Minua askarruttaa, miten näytteeni oli positiivinen vain silloin, kun minulta pyydetään rahaa. Uskon, että näytteeni muuttui positiiviseksi, koska en antanut niin paljon rahaa kuin minun olisi pitänyt, Kiprop totesi tuolloin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen piti puhdistaa nimensä kesäkuun lopulla Lontoossa Englannissa Kansainvälisen yleisurheiluliiton, IAAF:n, kurinpitoelimen edessä, mutta päätti luopua taistelusta. Hän vakuuttaa silti syyttömyyttä omalla Facebook-tilillään.

– Ei ole mitään syytä ryhtyä taisteluun nimeni puhdistamiseksi ilman managerieni, liittoni ja hallitukseni tukea, Kiprop kirjoittaa.

– Luovun kamppailustani todistaa syyttömyyteni. Ei siksi, että käytin dopingia, vaan teen tämän uhrauksen sen vuoksi, että tuen antidopingkampanjaa.

Kiprop toteaa myös, ettei hänellä löydy taloudellisia resursseja haastaakseen IAAF:n.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kiprop on voittanut urallaan 1500 metrin olympiakultaa Pekingistä 2008 ja kolme saman matkan maailmanmestaruutta.