Aituritähti Nooralotta Neziri iloitsi Elina Gustafssonin Euroopan mestaruudesta – ystävykset tapasivat nyrkkeilysalilla! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Aituritähti Nooralotta Neziri iloitsi Elina Gustafssonin Euroopan mestaruudesta – ystävykset tapasivat nyrkkeilysalilla!

Aitajuoksija Nooralotta Neziri seurasi jännityksellä ystävänsä Elina Gustafssonin otteita nyrkkeilyn EM-kisoissa.

Nooralotta Nezirin kausi on alkanut lupaavasti.­

14.6.2018 8:14

Aituritähti Nooralotta Neziri on vaikean ja lopulta ylikuntotilan vuoksi kesken jääneen viime kauden jälkeen palaamassa vähitellen omalle tasolleen.

Neziri, 25, rikkoi Berliinin EM-kisojen tulosrajan 13,25 viime viikolla Paavo Nurmen kisoissa, ja keskiviikkona Espoossa hän juoksi 100 metrin aidat jo aikaan 13,04.

Nooralotta Neziri voitti keskiviikkona Espoon gp-kisoissa 100 metrin aidat. Finaalissa hän juoksi ajan 13,17. Alkuerässä kulki vielä paremmin: 13,04.­

Vaikka ajat ovat vielä toistaiseksi jääneet Nezirin parhaasta (SE 12,81), aituri on onnellinen lupaavasti alkaneesta alkukaudestaan.

– Tämä on ollut henkisesti tosi tärkeää. Nytkään ei ollut erityisen fressi olo ja silti meni ihan ok, Neziri kertoi keskiviikkoisen kisaurakan jälkeen.

Finaalissa hän juoksi vielä ajan 13,17.

– Mulla on vahva fiilis. Ei mene kauaa, kun se tuosta aukeaa ihan kunnolla. Uskon, että on mahdollista juosta oikeasti kovia aikoja. 13,04 oli jo vähän sinnepäin.

Omien hyvien otteidensa ohella Neziri on saanut tällä viikolla iloita myös ystävän puolesta. Tiistaina nyrkkeilyn Euroopan mestaruuden voittanut Elina Gustafsson, 26, kuuluu Nezirin ystäväpiiriin.

– Porilaisia kun ollaan ja samaa ikäluokkaa, Neziri valotti ystävyyden historiaa.

– Itse asiassa tutustuimme, kun kävin muutamia kertoja nyrkkeilytreeneissä. Nyt ei olla asuttu vähään aikaan samassa paikassa, joten olemme olleet vähän harvemmin tekemisissä. Olen kuitenkin silmä kovana seurannut Ellun tekemisiä.

Elina Gustafssonilla oli EM-kisoista tuomisinaan kultamitali. Hän voitti 69-kiloisten sarjan.­

Tiistaisen EM-finaalin aikana Nezirillä oli Espoon gp-kilpailun pressivelvollisuuksia. Ystävän suoritus ei silti mennyt kokonaan ohi.

– Mulla oli tulospalvelu vieressä koko ajan, aituri paljasti.

Saavutuksen myötä Neziriltä lähti onnentoivotukset Gustafssonille.

– On se tosi huikea saavutus. Täytyy ottaa vähän siitä mallia itsekin, Neziri hymyili.

Neziri tykkää seurata muutenkin suomalaisten urheilijoiden edesottamuksia. Hän kertoo kannustavansa aina suomalaisurheilijoita, olivat he hänen tuttujaan tai eivät.

– Mun mielestä yleisen ilmapiirin pitäisi muuttua koko kansalla siihen, että kannustetaan kaikkia, meni hyvin tai huonosti. Kaikki urheilijat yrittävät kuitenkin aina parhaansa, Neziri sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?