Tero Pitkämäen eturistiside poikki – haaveilee silti EM-kisoista: ”Kuuntelin sitä monttu auki” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäen eturistiside poikki – haaveilee silti EM-kisoista: ”Kuuntelin sitä monttu auki”

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen vasemman jalan eturistiside meni poikki tiistain kilpailussa.

Tero Pitkämäki loukkaantui tiistaina Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

7.6.2018 9:59

Tiistaina Paavo Nurmen kisojen viimeisessä heitossaan loukkaantuneen Tero Pitkämäen jalka magneettikuvattiin keskiviikkona Seinäjoella.

Ortopedi Harri Panula kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa, että 35-vuotiaan Pitkämäen vasen polvi on muuten kunnossa, mutta eturistiside on poikki.

Panulan mukaan vamma vaatii leikkauksen syksyllä, mutta ei näillä näkymin estä Pitkämäkeä kilpailemasta elokuussa Berliinin EM-kilpailuissa. Kuntoutuksen pitää kuitenkin sujua ongelmitta, ja polvi täytyy teipata tukevasti.

Panulan mukaan Pitkämäki voi aloittaa lenkkeilyn jo ensi viikolla. Heittoharjoittelun aloittaminen riippuu hänen mukaansa Pitkämäen omista tuntemuksista.

Seitsenkertainen arvokisamitalisti oli itse yllättynyt.

– Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2–3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki, Pitkämäki sanoo tiedotteessa.

Pitkämäki oli alkanut jo keskiviikkona kuntouttamaan jalkaansa. Hän on valmis yrittämään heittämistä teippauksen tuella.

– Ajattelin, että kokeillaan, miten se onnistuu. Arvoitushan se on. Kipu polvessa hellitti, kun sieltä otettiin verta.

Pitkämäki on jo valittu elokuun Berliinin EM-kisoihin. Hän ei kuitenkaan aio lähteä matkaan, ellei pysty antamaan vaadittavia näyttöjä.

– Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää. Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä, Pitkämäki sanoo.

Kalevan kisat ovat Jyväskylässä 19.–22. heinäkuuta ja EM-kilpailut Berliinissä 7.–12. elokuuta.

Pitkämäki on kilpaillut kuluvalla kaudella kahdesti. Hänen kauden parhaansa on Vantaan Kultainen keihäs -kilpailussa heitetty 82,64.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?