Seksiä tihkuvien poseerausten takaa paljastui varteenotettava huippu-urheilija – Annimari Korte taistelee tosissaan EM-paikasta

Jo kartalta kadonnut Annimari Korte ilmoittautui ryminällä pika-aitojen EM-peliin.

Annimari Korte juoksi ennätyksensä tiistaina Turussa.

6.6.2018 11:22

Suomea viime vuosikymmenellä nuorten arvokisoissa neljästi edustanut pika-aituri Annimari Korte, 30, on toistaiseksi päässyt aikuisten arvokisoihin vain Ylen mediapassi kaulassa, mutta Berliinissä elokuussa kaulassa saattaa roikkua urheilija-akkreditonti.

Espanjassa asuva, Suomessa HIFK:ta ja Espanjassa vielä klassisempaa Barcelonaa edustava Korte tykitti Paavo Nurmi Gamesin B-erässä 0,2 metrin myötätuulessa komean ennätyksensä 13,31 ja leikkasi vanhasta rekordistaan peräti 15 sadasosaa. Berliinin EM-raja on nyt 0,06 sekunnin päässä. Ennätys syntyi erittäin koleassa lämpötilassa, joka kaikkea muuta kuin suosii aitajuoksijoita.

– Asetin EM-kisat tavoitteeksi jo viime vuonna. Mutta ette ole ainoita, jotka luulivat minun kadonneen pysyvästi kartalta, sillä niin luulin itsekin, Korte naurahti.

Barcelonasta Valenciaan muuttanut Korte harjoitteli nykyisessä kotimaassaan pitkään media-alan töidensä jälkeen vain iltaisin, mutta on kuluneet pari kuukautta treenannut päätoimisesti. Espanjan lämpö on tehnyt hyvää, mutta Kortteen vuodet 2014–2017 olivat vaikeiden, mm. ruokatorveen ja allergioihin liittyneiden sairauksien takia erittäin tuskallisia.

– Aloin treenata viime vuonna, kun sairaudet oli saatu kuriin ja hyvään hoitoon, mutta aluksi aivan huvikseni. Sitten alkoi kulkea, olemukseltaan piiskansivallusta muistuttava aituri kertoi.

Urheiluliiton suunnalta hänen matkapuhelimeensa on kuulunut radiohiljaisuutta; vain liiton tiedottaja Tapio Nevalainen on ollut kausilla 2015 ja 2016 nolla kilpailua juosseeseen Kortteeseen Espanjaan yhteydessä. Tätä menoa tilanne muuttuu pian. Urheilijan nykyisen valmentajan kuuluisin urheilija on ollut Glory Alozie, joka aikanaan voitti olympiakultaa Nigerialle ja EM-kultaa Espanjalle.

Barcelonan yleisurheilujaoksen toimisto on Camp Noulla, ja mahtiseuran oheispalvelut ovat tarjolla kaikille edustajille.

– Leo Messiin en ole törmännyt, mutta Luis Suarezin kanssa jonotin kerran lääkäriin, Korte muisteli kohtaamista MM-kisoihin valmistautuvan Uruguayn supertähden kanssa.

Viime vuosina Korte on ollut julkisuudessa ennen kaikkea rohkeiden somekuviensa vuoksi. Nyt kuvien takaa on kuitenkin paljastunut tosissaan EM-paikasta taisteleva urheilija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?