Tero Pitkämäki loukkaantui karmealla tavalla – ”Ei hyvältä näytä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäki loukkaantui karmealla tavalla – ”Ei hyvältä näytä”

Tukijalan polven kunto selviää keskiviikkona, urheilija itse oli pessimistinen.

Tero Pitkämäki loukkaantui Paavo Nurmen kisoissa.

5.6.2018 22:25

Kyynärpää, nilkka, kylki, selkä. Siinä 35-vuotiasta Tero Pitkämäkeä vaivanneita paikkoja pitkältä keihäsuralta. Polvet olivat tiistai-iltaan saakka säilyneet vammattomina, vaikka tukijalkaa isketään vauhtirataan satojen kilojen voimalla.

Tuuri loppui tiistai-iltana Turussa, kilpailun viimeisellä kierroksella. Tukijalan polvi muljahti heitossa pahasti sisäänpäin, ja Pitkämäki aavisti heti pahinta.

– Huonosti kävi. Viimeisessä heitossa tuntui voimakasta kipua polvessa. Minulla ei ole aiemmin ollut mitään ongelmia polvien kanssa. Ei pysty varaamaan. Moni olisi tullut auton kanssa pois heittopaikalta, mutta en mä viitsinyt. Pitää tutkia, mitä siellä on hajalla.

– Veikkaan sisemmän sivusiteen osittaista tai täydellistä repeämää. Magneettikuvaus tehdään huomenna (keskiviikkona). Ei hyvältä näytä, pahimpaan saumaan ja ajankohtaan osui, Pitkämäki myönsi.

Hän on kahdesti tullut kilpailutauolta takaisin kesken kauden MM-mitalistiksi, mutta tällä kertaa mies oli harvinaisen pessimistinen. Polvi ei kestänyt varaamista juuri lainkaan.

– On ilman muuta selvää, että merkittävää harjoitus- ja kilpailutaukoa tulee, sanoi Pitkämäki, joka on pestattu vetonaulaksi sekä Kuortaneen juhannuskisoihin että Pihtiputaan keihäskarnevaaleille.

Jos Pitkämäen kausi on paketissa, samoin kuin polvi, se avaa mielenkiintoisesti arvokisavalinnan saumaa uusille heittäjille, mutta vie yhden EM-joukkueen parhaista urheilijoista pois pelistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?