Järjestäjiltä jättimoka – 200 juoksijaa harhautui reitiltä Tukholman maratonilla: ”Jotkut luhistuivat ja purskahtivat itkuun” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Järjestäjiltä jättimoka – 200 juoksijaa harhautui reitiltä Tukholman maratonilla: ”Jotkut luhistuivat ja purskahtivat itkuun”

Osa juoksijoista oikaisi vahingossa kuusi kilometriä.

Tukholman maraton juostiin helteisissä olosuhteissa.­

3.6.2018 17:08

Lauantaina järjestetty legendaarinen Tukholman maraton keräsi tänä vuonna 7 000 osallistujaa.

Noin 200 heistä kuitenkin joutui pettymään, sillä heidän tuloksensa eivät ole tilastokelpoisia. On nimittäin käynyt ilmi, että tämä joukko juoksi väärän reitin.

– Luulemme, että he ovat harhautuneet reitiltä Hornsgatanilla 26 kilometrin kohdalla ja jatkaneet toisen joukon kanssa 32 km kohdalta. Eli he ovat oikaisseet noin kuusi kilometriä. Asiaa tutkitaan, mediapäällikkö Lorenzo Nesi kommentoi Aftonbladetille.

Juoksijoiden ei uskota oikaisseen tahallaan, vaan kyse on harmillisesta erehdyksestä. Joukon olisi pitänyt kääntyä, eikä jatkaa suoraan. Samaan kohtaan reittiä tullaan myöhemmin, ja vasta silloin pitää mennä suoraan.

Kyseiset urheilijat ovat saaneet järjestäjiltä sähköpostin asiasta. Jotkut juoksijat huomasivat erehdyksensä matkan aikana tai kuulivat siitä maalissa.

– Tämä on skandaali. Siinä kohdassa ei ollut teippiä eikä järjestäjiä valvomassa, sähköpostin saanut Tomas Hörnquist, 49, kommentoi Aftonbladetille.

– Tällaista ei pitäisi tapahtua Tukholman maratonin kokoisessa tapahtumassa.

Hörnqvist tajusi jossain vaiheessa oikaisseensa. Hän puhui järjestäjälle, joka kehotti häntä juoksemaan takaisin. Hörnqvist juoksi lopulta 47,93 km normaalin 42 km sijaan.

– Aikani oli yli viisi tuntia, enkä ole ollut lähelläkään sitä aiemmin. Enemmän mietin muita kisaajia: jotkut heistä luhistuivat ja purskahtivat itkemään.

Vielä ei tiedetä, mitä oikaisseiden juoksijoiden tuloksille tapahtuu.

– Meidän täytyy keskustella asiasta. Sitä ei ole vielä päätetty, viestintäpäällikkö David Fridell kommentoi.

Kyseiset urheilijat saattavat saada jonkinlaisen kompensaation.

– On meidän vastuullamme saada ihmiset paikasta A paikkaan B. Ensi vuonna käytämme joka paikassa aitoja muovinauhan sijaan.

Klo 19.22: Täsmennetty kommenttia reittivalinnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?