Usain Boltin kommentti kummastutti – joukkuekaverin dopingkäry vei Boltilta olympiavoiton - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Usain Boltin kommentti kummastutti – joukkuekaverin dopingkäry vei Boltilta olympiavoiton

Usain Bolt ei saa takaisin yhtä kultamitalia vuoden 2008 Pekingin olympialaisista.

Jamaikan Nesta Carter, Michael Frater, Usain Bolt ja Asafa Powell eivät saa takaisin Pekingin vuoden 2008 olympialaisten viestin kultamitaleja.­

1.6.2018 12:05

Jamaika juoksi voittoon miesten pikaviestissä Pekingin olympialaisissa vuonna 2008. Joukkueessa juoksivat Usain Bolt, Nesta Carter, Asafa Powell ja Michael Frater.

Carter kärähti dopingista vuonna 2016 Pekingin näytteiden uudelleentarkastelussa. Jamaikalaisen näytteestä löytyi metyyliheksaaniamiinia, ja Kansainvälinen olympiakomitea määräsi Jamaikan menettämään kultamitalinsa.

Carter valitti dopingtuomiostaan urheilun Kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin viime syksynä. Torstaina CAS vahvisti, että KOK:n linjaus Carterin kärystä pysyy voimassa.

Usain Bolt nousi supertähdeksi Pekingin olympialaisissa 2008.­

Näin ollen yleisurheilulegenda Usain Bolt ei saa takaisin Pekingin viestin olympiakultamitaliaan. Bolt julkasi Carterin käryn vahvistumisen jälkeen Twitter-tilillään kirjoituksen, jonka perusteella mitalin menettäminen ei harmita häntä erityisen paljon. Hän ei myöskään kritisoi kärynnyttä Carteria.

– Säännöt ovat sääntöjä, mutta loppujen lopuksi se ilo, jonka viestin kultamitalin voittaminen Pekingissä joukkuekaverieni kanssa tuotti, säilyy ikuisesti, Bolt kirjoitti.

Boltin kirjoitus keräsi Twitterissä satoja kommentteja. Valtaosa kommentoijista oli sitä mieltä, että mitalin menettäminen ei himmennä jamaikalaisen asemaa historian suurimpana yleisurheilijana. Osa kommentoijista oli sitä mieltä, että huijaamalla voittamisessa ei ole mitään riemukasta.

Bolt, 31, lopetti yleisurheilu-uransa Lontoon MM-kisoissa elokuussa 2017. Hän on kiinnostunut jalkapalloilijan urasta. Tällä viikolla Bolt on ollut mukana Norjan liigassa pelaavan Strömsgodsetin harjoituksissa.

Usain Bolt on harjoitellut jalkapalloa Norjan Drammenissa tällä viikolla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?