Video: Kelaustuoli napsahti keskeltä poikki – Leo-Pekka Tähden kilpailu päättyi hurjalla tavalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Video: Kelaustuoli napsahti keskeltä poikki – Leo-Pekka Tähden kilpailu päättyi hurjalla tavalla

Leo-Pekka Tähden kilpailu päättyi yllättävästi, kun kelaustuolin runko napsahti poikki.

Leo-Pekka Tähden kilpailu Sveitsissä päättyi hurjalla tavalla.­

31.5.2018 19:57

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti on kokenut urheilija, joka on menestyksekkäällä urallaan kokenut yhtä ja toista. Torstaina Sveitsin Nottwilissä pidetyssä kilpailussa sattunut tapaus yllätti kuitenkin hänetkin.

Tähden kelaustuolin runko meni kesken 400 metrin kisan keskeltä poikki.

– Se fiilis kun sun kilpatuoli hajoaa keskeltä kahtia kesken 400 metrin kisan... Onneksi mies on kunnossa, mutta Sveitsin kisaturnee päättyi tältä osin tähän, Tähti kirjoitti Instagram-tililleen lisätyn videon viestiksi.

Seitsemänneltä radalta kisaan startanneen Tähden kelaustuolin hajoaminen ja sitä seurannut ilmalento näkyvät alla olevalla videolla:

Ilta-Sanomat tavoitti Tähden puhelimitse Sveitsistä. Hän kertoi, että tuolin runko meni täysin yllättäen poikki kesken kisan, noin 120 metrin kohdalla.

– Tuli itsellekin yllätyksenä, että tuolin runko, joka on kaiken lisäksi tehtaalla tehty, menee keskeltä kahtia, Tähti hämmästeli.

Hän arveli, että äkkipysäyksen sattuessa hänellä oli vauhtia vajaat 34 km/h.

Keskeltä poikki! Leo-Pekka Tähden kelaustuoli näyttää nyt tältä.­

Tähti ei loukannut tilanteessa itseään vakavasti. Äkkipysähdystä seurasi kuitenkin ilmalento, kun tuolin jalkalauta tökkäsi kentän pintaan.

– Nousin ilmaan, täräytin alaselän rataan ja löin vähän takaraivoa. Onni onnettomuudessa, ettei mitään sen vakavampaa päässyt tapahtumaan.

Kun mies on kunnossa, voi siirtyä harmittelemaan kelaustuolin kohtaloa. Tähti kertoi, että hänen pitää ensitöikseen ottaa yhteyttä tuolin valmistaneeseen tehtaaseen.

– Pitää laittaa viestiä ja kysyä, onko siellä minkäänlaisia ajatuksia, että mitä tehdään.

Tähti arveli, että loppukauden kilpailut menevät joka tapauksessa viime kaudelta tutulla kelaustuolilla.

– Suomessa on onneksi se tuoli, jolla kelasin viime kaudella. Se on oman isäni tekemä ja edelleen ihan toimiva kelaustuoli. Täytyy nyt hypätä siihen takaisin ja kilpailla sillä todennäköisesti loppukausi.

Kuvassa näkyy, miltä kelaustuolin pitäisi näyttää.­

Sveitsissä rikki menneen tuolin runko on Tähden mukaan neljä vuotta vanha. Hän ei ole kuitenkaan kyseisellä tuolilla paljoakaan kelannut.

– Se on ollut minulla aika vähän käytössä, kun en ole ollut täysin tyytyväinen rungon ominaisuuksiin. Nyt otin sen täksi vuodeksi käyttöön. Oli kyllä todella yllättävää, että se meni rikki, Tähti sanoi.

Rikki menneen tuolin ohella harmitusta aiheuttaa se, että Sveitsin kisareissu jäi kesken. Tähti oli suunnitellut kilpailevansa viikonloppuna Sveitsin avoimissa mestaruuskisoissa.

– Harmittaa, kun kisat jäävät väliin. Joudun nyt olemaan ihan turistina, Tähti kertoi.

Leo-Pekka Tähti kisaa seuraavan kerran Espoossa.­

Tähti löysi tapahtuneesta myös pienen positiivisen seikan; oli hyvä, että tuoli räsähti rikki juuri 400 metrin kisassa eikä sen jälkeen ohjelmassa olleessa 800 metrin kisassa.

– Jos se oli hajonnut 800 metrin kisassa, jossa peesaillaan peräkkäin, siinä olisi ollut tuloksena aikamoinen joukkorysäys. Nyt omat radat pelastivat isoimmilta loukkaantumisilta.

Kun Sveitsin kiertue jää nyt kesken, Tähti kilpailee seuraavan kerran Suomessa. Hän kertoo seuraavaksi kisakseen Espoossa 13.6. pidettävän Motonet GP:n.

– Menee vähän aikaa, että saan ajettua vanhan tuolin sisään. En varmaankaan siis pysty siinä vaiheessa ihan huipputuloksiin. Mutta Kuortaneella juhannuskisoissa pitäisi viimeistään olla jo huipputikissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?