Seiväshypyn huippulupaus Wilma Murto solmi sopimuksen, jonka ei pitänyt olla mahdollinen – ”Aika epätodellinen olo” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Seiväshypyn huippulupaus Wilma Murto solmi sopimuksen, jonka ei pitänyt olla mahdollinen – ”Aika epätodellinen olo”

Seiväshyppääjä Wilma Murto on taas terve.

Julkaistu: 27.5.2018 16:37

Wilma Murto pääsee uuteen kauteen terveenä. Myös taloudellisella puolella pyyhkii hyvin.

Vuosi 2016 oli seiväshyppääjä Wilma Murrolle jättimenestys.

Hän hyppäsi silloin edelleen voimassa olevan nuorten maailmanennätyksen 471 senttiä, voitti nuorten MM-pronssia ja pääsi kaksiin aikuisten arvokisoihin. Rio de Janeiron kesäolympialaisissa Murto karsiutui finaalista, mutta EM-Amsterdamista tuloksena oli vakuuttava seitsemäs sija.

Huippuvire jatkui vielä alkuvuonna 2017, kunnes oikean jalan jalkaterään iski mystinen vamma. Se esti täysipainoisen juoksuharjoittelun lähes vuoden ajaksi. Tuona aikana Murto kilpaili vain viime heinäkuussa nuorten EM-kisoissa, joissa turkulainen voitti pronssia puolikuntoisena hänelle hyvin vaatimattomalla tuloksella 415.

Merkittävä sopimus

Vaikea kausi päättyi Murron kannalta kuitenkin hymyssä suin, kun energiajuomajätti Red Bull ilmoitti haluavansa solmia yhteistyösopimuksen. Lähtökohtaisesti sopimus ei ollut edes mahdollinen, sillä Murto kuuluu varustevalmistaja Niken talliin. Varustejätti tunnetaan tiukasta sponsorilinjastaan: urheilijoiden kisa-asuissa ei ole sijaa muille sponsoreille.

Tänä vuonna varustejätti on kuitenkin antanut muutamille urheilijoilleen neuvotteluoikeuden, ja näin Murto sai taakseen toisen suuryrityksen.

Murron managerin Tero Heiskan mukaan uusi sopimus on kolmivuotinen.

– Tarkkoja lukuja en voi paljastaa, mutta mistään muutamista tuhansista euroista ei ole kyse, Heiska sanoo.

Yhteistyösopimuksiensa lisäksi kesäkuussa 20 vuotta täyttävä Murto saa valmennustukea Olympiakomitean huippu-urheiluyksiköltä.

– Tällä hetkellä on aika epätodellinen olo siitä, että minulla on tällainen tiimi, Murto kertoi IS:lle.

Murron kilpailukausi alkoi takellellen. Hän jäi ilman tulosta kautensa avauksessa sunnuntaina Salossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?