Yleisurheilu

Uusi huippukiinnitys Turun yleisurheiluiltaan – ”Halukkaiden määrä on räjähtänyt”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Turussa nähdään kesäkuun alussa erittäin kovatasoinen yleisurheilutapahtuma.
Keihäänheitto on todennäköisesti tulevien Paavo Nurmi Gamesin odotetuin laji, eikä vähiten kivenkovassa kunnossa olevien saksalaisheittäjien Thomas Röhlerin ja Johannes Vetterin ansiosta. Kansainvälisiä yleisurheilutähtiä nähdään kuitenkin myös esimerkiksi juoksumatkoilla.

Yksi kisojen kovatasoisimmista juoksumatkoista on miesten 400 metrin aidat, johon kisajärjestäjät ovat onnistuneet hankkimaan vielä yhden huippunimen. IS:n tietojen mukaan kokenut jenkkiaituri Bershawn Jackson, 34, saapuu tähdittämään Turun-iltaa.

– Kyllä, Jackson on ilmoittautunut mukaan, vahvistaa kisojen urheiluvärväyksestä vastaava Arttu Salonen.

Jackson on 400 aitojen maailmanmestari vuodelta 2005, jolloin hän pinkoi myös ennätyksensä 47,30. Jenkkiaiturin lisäksi Suomen ykkösaituria Oskari Möröä on kirittämässä muun muassa kenialainen Nicholas Bett, vuoden 2015 maailmanmestari.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On hienoa saada Jackson mukaan, koska hän on yksi tämän matkan ikoneista, Salonen tietää.

Kovaa mennään myös miesten 200 metrillä, jossa mukana on Lontoon viime kesän MM-kisojen mestari Ramil Guliyev, sekä miesten 110 metrin aidoissa, jossa viilettävät vuoden 2015 maailmanmestari Sergei Shubenkov sekä arvokisamitalisti Pascal Martinot-Lagarde.

Kisoissa on mukana enemmän amerikkalaisia ja jamaikalaisia juoksijoita kuin koskaan aiemmin.

– Tämän tapahtuman kehitys on pitkäjänteisen työn tulos. Ei tällaisia kisoja saisi aikaan yhdeltä istumalta, yhdessä kesässä, Salonen sanoo.

– Olemme halunneet tehdä näistä urheilijoiden kisat – että heillä olisi siis mahdollisimman optimaaliset olosuhteet kilpailemiseen. Ilmeisesti olemme onnistuneet hyvin, sillä puskaradio on kiertänyt ja parina viime vuotena halukkaiden osallistujien määrä on räjähtänyt.

Suomen ykkösheittäjä Tero Pitkämäki haastaa saksalaiset keihäskisassa, jossa on tarjolla suomalaisittain harvinaisen kova palkinto. Keihäskisan voittaja saa omakseen saaren, jos ylittää Aki Parviaisen nimissä olevan SE-tuloksen 93,09. Järjestäjien mukaan saari sijaitsee Turun saaristossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt