Asiantuntija hehkuttaa 22-vuotiasta yleisurheilusensaatiota: ”Rupee kulkemaan meikäläisen käsityskyvyn tuolla puolen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Asiantuntija hehkuttaa 22-vuotiasta yleisurheilusensaatiota: ”Rupee kulkemaan meikäläisen käsityskyvyn tuolla puolen”

Ilta-Sanomien Aavistuslähtö-ohjelmassa käydään läpi kevään kuumimmat yleisurheilu-uutiset ja suunnataan katseet perjantaina alkavaan Timanttiliigaan.

3.5.2018 21:33

ISTV:n yleisurheilukausi starttaa 19 minuuttia kestävällä Aavistuslähtö-ohjelmalla, jossa IS:n toimittaja Pekka Holopainen ja pitkän linjan yleisurheiluvalmentaja Lauri Hollo nostavat esiin pääpointteja perjantaina Dohassa alkavasta Timanttiliigasta.

Dohassa katseet kääntyvät ennen kaikkea miesten keihääseen, jossa mukana on muun muassa hallitseva maailmanmestari, helmi-maaliskuussa jo kaksi 90 metrin kisaa heittänyt Johannes Vetter.

– Onhan se aika hämmästyttävää, että Vetter rytkäisee keskellä talvea harjoitusleirin ohessa 91- ja lähes 93-metrisen. Poikkeuksellista, Hollo hehkuttaa.

Osallistujalistalta löytyvät myös MM-hopeamitalisti Jakub Vadlejch, MM-pronssimitalisti Petr Frydrych ja hallitseva olympiavoittaja Thomas Röhler, Kansainyhteisön tuore mestari Neeraj Chopra, viime vuonna 90 metriä rikkonut Andreas Hofmann ja Kenian aina yllätysvalmis Julius Yego.

Naisten 100 metriltä puolestaan löytyy viisi 10,86 tai paremmin juossutta pikakiituria, joista Hollo odottaa mielenkiinnolla Dafne Schippersin avausta.

– Viime kesänä tuli MM-kultaa ja -pronssi, mutta tulostaso jäi 200 metrin ennätyksestä neljä kymmenystä ja satasellakin kaksi kymmenystä. Hallikaudella hän jäi 60 metrin ennätyksestään yhdeksän sadasosaa, paljon sekin on. Häntä on pidetty urheilijana, josta tulee aivan ehdoton ykkönen, mutta jokin hannaa kuitenkin vastaan. On erittäin mielenkiintoista seura, mihin hänen kautensa etenee. Perjantaina saadaan pientä osviittaa, Hollo sanoo.

Pohjoismaalaisista urheilijoista Hollo kiinnittää erityishuomiota aidatun ratakierroksen tuoreeseen maailmanmestariin Karsten Warholmiin.

– Kyllä se rupee kulkemaan meikäläisen käsityskyvyn tuolla puolen, että kaveri on edelleen 22-vuotiaiden sarjassa. Hän juoksi hallikaudella lyhyellä radalla 400 sileän 45,4 ja itselleni rakkaassa Tampereen messukeskuksessa 300 aidat 34,26. On se ihan käsittämätön äijä, Hollo ylistää.

Vaikka miesten 400 metrin aidat juostaan Dohassa, Warholmia ei vielä tuolloin nähdä starttiviivalla.

Aavistuslähtö-ohjelmassa alussa käydään läpi myös Asbel Kipropin vastikään julki tullutta dopingkäryä ja naisten keskimatkan kärkijuoksijoiden jälleen rajoitettavia testosteroniarvoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?