Moa Hjelmer väitti joukkuekaverin raiskanneen hänet Helsingissä – nyt viisi urheilijaa kertonut seksuaalisesta häirinnästä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Moa Hjelmer väitti joukkuekaverin raiskanneen hänet Helsingissä – nyt viisi urheilijaa kertonut seksuaalisesta häirinnästä

Viisi ruotsalaista yleisurheilijaa kertoi tutkimuksessa ikävistä kokemuksista.

Moa Hjelmer vuonna 2012. Hjelmer on sanonut tulleensa raiskatuksi Suomi–Ruotsi-maaottelussa 2011.

17.4.2018 15:01 | Päivitetty 17.4.2018 15:35

Ruotsissa viisi kaikkiaan 192 vastaajasta kertoi joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön, väkivallan tai muun häirinnän uhriksi yleisurheilun parissa. Tiedot käyvät ilmi maan yleisurheiluliiton teettämästä seksuaalisen ja fyysisen hyväksikäytön tutkimuksesta, joka valmistui äskettäin.

Juoksija Moa Hjelmer kertoi tulleensa raiskatuksi vuonna 2011 Suomi–Ruotsi-maaottelun yhteydessä. Ruotsin yleisurheiluliitto aloitti tutkimuksen sen jälkeen, kun Hjelmer oli kertonut raiskauksesta viime syksynä.

Hjelmer kertoi tuolloin harkitsevansa rikosilmoituksen tekemistä. Maaliskuussa juoksija kuitenkin kertoi julkisuuteen päättäneensä, ettei vie asiaa eteenpäin oikeusteitse.

– Minä ja yleisurheiluliitto olemme käyneet keskustelua tästä asiasta jatkuvasti. Olemme tulleet siihen lopputulemaan, että minä saan tehdä päätöksen (rikosilmoituksen tekemisestä). Ja olen päättänyt, että olen kertonut asiasta sen mitä haluan sanoa, enkä yhtään enempää, Hjelmer sanoi Radiosportenille.

Yleisurheiluliitto toteutti tutkimuksen yhdessä Linköpingin yliopiston kanssa. Tutkimukseen pyydettiin mukaan 406 ruotsalaista yleisurheilijaa, jotka ovat olleet mukana aikuisten maajoukkuetoiminnassa kuuden viime vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?