Yleisurheilu

Brittilehden hurja väite: Rion olympiavoittaja ja ME-nainen on kärynnyt dopingtestissä

Julkaistu:

yleisurheilu
Guardianin väittää, että Ruth Jebet on kärynnyt eposta.
Brittilehti The Guardian kertoo lähteisiinsä nojaten, että naisten estejuoksun olympiavoittaja Ruth Jebet on kärynnyt dopingista. Mikään virallinen taho ei ole vahvistanut käryä, mutta lehti kertoo saaneensa useasta lähteestä tiedon, että Jebet olisi kärynnyt epon käytöstä.

Jebet voitti Rio de Janeirossa 3 000 metrin estejuoksun 19-vuotiaana. Jebetin agentti Marc Corstjens kertoi Guardianille, ettei ole kuullut mitään kärystä.

– Olen yllättynyt ja järkyttynyt. En ole tietoinen yhtään mistään. Yritin tavoittaa Ruthia, mutta hän ei vastannut puhelimeen. Minulla ei ole mistään mitään tietoa, Corstjens sanoi lehdelle.

Vasta 21-vuotias Jebet on yksi yleisurheilun suurista tulevaisuuden nimistä. Hänellä on olympiakullan lisäksi hallussaan lajin maailmanennätys, 8.52.78. Hän juoksi sen alle kuukausi olympiakultansa jälkeen. Keniassa syntynyt Jebet edustaa kansainvälisellä tasolla Bahrainia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Guardianin mukaan vuosien 2011 ja 2016 välillä yli 40 kenialaisurheilijaa on kärynnyt dopingtesteissä. Jebet olisi heistä selvästi nimekkäin.