Yleisurheilu

Yleisurheilun MM-hallikisoissa hurja kuulatulos – mestari murskasi 31 vuotta vanhan kisaennätyksen

Julkaistu:

Yleisurheilu
Uuden-Seelannin Tomas Walsh vei kuulantyönnön hallimestaruuden näytöstyyliin.
Birminghamissa käynnissä olevissa yleisurheilun MM-hallikisoissa nähtiin lauantaina hurja kuulatulos, kun Uuden-Seelannin Tomas Walsh vei mestaruuden upealla tuloksella 22,31.

Kyseessä on kaikkien aikojen neljänneksi pisin hallissa tehty kuulatulos. Sisäratojen maailmanennätys on Yhdysvaltojen Randy Barnesin vuodelta 1989 peräisin oleva 22,66.

Walsh rikkoi työnnöllään 31 vuotta vanhan kisaennätyksen. Entinen ennätys oli Itä-Saksan Ulf Timmermannin nimissä ollut 22,24, jonka hän teki vuoden 1987 MM-hallikisoissa.

26-vuotias Walsh voitti MM-kultaa myös kaksi vuotta sitten pidetyissä hallikisoissa. Hän on tehnyt komeaa tulosta myös ulkoradoilla: uusiseelantilainen voitti viime kesänä maailmanmestaruuden Lontoon MM-kisoissa. Rion olympialaisissa 2016 Walsh oli pronssilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lauantaisessa kilpailussa Walsh oli täysin ylivoimainen. Kakkoseksi sijoittunut Saksan David Storl työnsi parhaallaan tuloksen 21,44. Pronssimies, Tshekin Tomáš Staněk työnsi Storlin kanssa saman tuloksen. Storlin toiseksi paras työntö oli kuitenkin parempi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt