Kristiina Mäkelä jäi kauas kärjestä MM-hallikisoissa: ”Juoksu ja loikat eivät oikein menneet yhteen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kristiina Mäkelä jäi kauas kärjestä MM-hallikisoissa: ”Juoksu ja loikat eivät oikein menneet yhteen”

Kristiina Mäkelä ei yltänyt parhaaseensa yleisurheilun MM-hallikisoissa.

Kristiina Mäkelä sijoittui MM-hallikisoissa sijalle 16. Kilpailu käytiin suoraan finaalina, eli karsintaa ei hypätty.­

3.3.2018 15:36

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä karsiutui jatkokierroksilta Birminghamissa yleisurheilun MM-hallikisoissa lauantaina. Mäkelän tulokseksi jäi 13,73, joka ei riittänyt kolmelle viimeiselle hyppykierrokselle ja kahdeksan parhaan joukkoon.

Mäkelän sijoitus oli 16:s. Kisassa oli mukana 17 hyppääjää.

Mäkelän ensimmäinen yritys oli yliastuttu, toisella syntyi 13,73 ja viimeisellä 13,57. Tänä talvena Mäkelä on loikkinut parhaimmillaan 13,86.

– Tuntuu, ettei ole irtiottokykyä eivätkä hypyt tunnu hyviltä. Juoksu ja loikat eivät oikein menneet yhteen. Viimeiseen hyppyyn otin vähän riskillä askelmerkkiä taaksepäin, mutta ponnistus jäi kauas ja menin lopussa naamalleni. Keskimmäinen oli pikkunätti hyppy ja ensimmäinen meni hieman yli, Mäkelä summasi kisaansa SUL:n verkkosivuilla.

Kristiina Mäkelä ei päässyt kolmelle viimeiselle kierrokselle MM-hallikisoissa.­

Mäkelä on harjoitellut viime ajat ilman henkilökohtaista valmentajaa, sillä hänen ja Suren Ghazaryanin valmennussuhde päättyi tammikuussa.

Naisten kolmiloikan hallimestariksi loikki mestaruutta puolustanut Venezuelan Yulimar Rojas kauden kärkituloksella 14,63. Toiseksi sijoittui Jamaikan Kimberly Williams tuloksella 14,48, kolmas oli Espanjan Ana Peleteiro tuloksella 14,40.

Suomalaisista MM-halleissa ovat tositoimissa lauantaina vielä Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske, jotka pinkovat 60 metrin aitojen välierissä kello 20.05 Suomen aikaa. Aitojen finaali juostaan 22.55.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?