Yleisurheilu

DDR:n yleisurheiluhirmun suojatti kärysi dopingista – MM-finaalissa nähtyä keihäänheittäjää uhkaa pitkä panna

Julkaistu:

keihäänheitto
Davinder Singh Kang on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä
29-vuotias Davinder Singh Kang on jäänyt kiinni dopingtestissä anabolisten steroidien käytöstä. Intialainen keihäänheittäjä antoi positiivisen näytteen viime vuoden marraskuussa. Kärystä kertoi Intian urheiluliitto.

Kangilla on takanaan uransa paras kausi. Hän selvisi ensimmäisenä intialaisena keihäänheiton MM-finaaliin Lontoossa 2017 ja myös heitti kauden aikana ennätysheittonsa 84,57.

Käryn käytyä ilmi Kang pudotettiin välittömästi Intian maajoukkueesta ja hänet on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon siihen saakka, kunnes hänelle määrätään virallisesti rangaistus.

Jos b-näyte ei tuo muutosta käryyn niin Kangilla on edessään neljän vuoden kilpailukielto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuosi sitten Kang antoi testinäytteen, joka sisälsi marihuanaa. Hän ei saanut tuolloin kilpailukieltoa.

Kangia valmentaa saksalainen keihäslegenda Uwe Hohn. Hohn muistetaan huimasta saavutuksestaan vuonna 1984. Hän heitti 104,80 vanhanmallisella keihäällä ja on ainoa mies, joka on kilpailussa heittänyt yli 100 metriä.

Hohnin ura päättyi Kuubassa sattuneen harjoitusleirionnettomuuden jälkeen 1986. Sadan kilon tempausraudat putosivat hänen selkäänsä. Kaksi Itä-Saksassa tehtyä leikkausta eivät auttaneet, ja ura oli ohi 23-vuotiaana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt