Annimari Korte joutui aggressiivisen ryöstön uhriksi Barcelonassa – ”Tässä on oltu vähän liikaa poliisien kanssa tekemisissä”

Suomalainen pika-aituri koki jälleen kovia kotikaupungissaan.

Yleisurheilija Annimari Korte ryöstettiin viikonloppuna Barcelonassa.

23.1.2018 5:58

Pika-aituri Annimari Kortteen elämä Barcelonassa on ollut värikkäiden tapahtumien sävyttämää. Sunnuntaina 29-vuotias suomalaisurheilija joutui kokemaan jälleen katalonialaiskaupungin synkän puolen.

Korte oli sanojensa mukaan menossa iltapäivällä ystäviensä kanssa syömään, kun häntä ja hänen työkaveriaan lähestyi tuntematon henkilö.

– Olin esimieheni kanssa odottamassa muita kavereita ravintolaan, kun tuntematon mies tuli puhumaan meille jotain. Kun työkaverini katsoi poispäin minusta, miehen kaveri ilmestyi paikalle, tönäisi minua ja riuhtaisi laukkuni kädestäni, maanantaina poliisiasemalta tavoitettu Korte kertoi Ilta-Sanomille.

Korte palasi huippu-urheilun pariin viime keväänä. Tulokset olivat terveysongelmista kärsineelle urheilijalle positiivinen yllätys.

Varas juoksi karkuun Kortteen esimies perässään.

– Pomoni lähti juoksemaan miehen perään, muttei saanut häntä kiinni. Itse en ehtinyt edes tajuta, mitä oli tapahtunut.

Varas sai ison saaliin

Ryöstö tapahtui lähellä Barcelonan keskustaa, suositussa El Bornin kaupunginosassa. Kortteen mukaan tilanteella oli useita silminnäkijöitä.

– Pomoni huusi ihmisille, että nämä pysäyttäisivät miehen. Kukaan ei kuitenkaan tehnyt yhtään mitään, pettynyt urheilija kertoi.

Kortteen mukaan varas sai mukaansa mittavan omaisuuden.

Annimari Korte lähetti IS:lle kuvan Barcelonan poliisille tekemästään rikosilmoituksesta.

– Laukussani oli toinen laukku, kengät, vaatteita, kaikki Suomen ja Espanjan pankki- ja luottokorttini, henkilökortit, ajokortit, käteistä, kotiavaimet, moottoripyörän avaimet ja kaikkea pikkutavaraa.

Vakuutus pelastanee kuitenkin suomalaisen pahimmilta taloudellisilta iskuilta. Korte kertoi vakuutusyhtiön vaihdattaneen jo hänen asuntoonsa lukot.

Muitakin takaiskuja

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun pika-aituri koki kovia Barcelonassa – kaupungissa, jossa hän on asunut loppuvuodesta 2016. Poliisilla asioiminen on ollut Kortteelle tuttua, sillä viimeksi hän oli viranomaisten puheilla lokakuussa jouduttuaan kesken muuttopuuhien väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.

– Tässä on oltu jo vähän liikaa poliisin kanssa tekemisissä. Kun olin siellä sunnuntaina, he muistivat minut edellisestä käynnistäni.

Viime keväänä Korte joutui kuolettamaan pankkikorttejaan, kun hänen laukkunsa varastettiin katalonialaisseurojen välisissä kisoissa. Urheilijan mukaan ryöstely ja varkaudet ovat 1,6 miljoonan asukkaan Barcelonassa arkipäivää.

Annimari Korte harjoittelee ja kilpailee Espanjassa FC Barcelonan väreissä.

– Ihmiset sanovat, että tuollainen on täällä niin tavallista, ettei poliisikaan tee asialle mitään. Minullakaan ei ole mitään toivoa saada tavaroitani takaisin.

– Onneksi asun alueella, jossa on kameravalvonta ja vartijat. Kaiken tämän jälkeen en uskaltaisi asua täällä missään muualla.

Tavoitteena EM-kisat

Lohtua suomalaisaiturille tuo hyvin sujunut treenikausi. Korte säväytti viime vuonna juoksemalla Espanjassa kauden suomalaista kärkiaikaa sivuavan tuloksen 13,25. Suoritus merkittiin kuitenkin tuulitulokseksi.

Kortteen mukaan valmistautuminen ensi kesän kilpailuihin on sujunut hyvin.

– Ensimmäisessä kisassa tammikuussa taitoin nilkan kesken juoksun. Mutta eiköhän tässä parin viikon päästä pääse juoksemaan vähän parempia aikoja.

Suomalainen on seuraavan kerran vauhdissa Katalonian ja Espanjan mestaruuskisoissa helmikuussa. Suurin tavoite on asetettu kesään. Aituri aikoo raivata tiensä Suomen absoluuttiselle huipulle.

– Suomessa on tosi kova taso, mutta aion taistella kesällä EM-kisapaikasta.

Yleisurheilun EM-kilpailut järjestetään elokuun alussa Berliinissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?