Yleisurheilu

Yleisurheilun supertähden vaikeasta vammasta vaietaan visusti – ”Voin ainoastaan sanoa, että hän kävelee omin jaloin”

Julkaistu:

YLEISURHEILU
Usain Boltin manttelinperijäksi povatun Wayde van Niekerkin kuntoutumisesta ei tihku tietoja julkisuuteen.
Eteläafrikkalainen 400 metrin ME-mies Wayde van Niekerk kuntoutuu paraikaa Etelä-Afrikassa 1. marraskuuta tehdystä isosta polvileikkauksesta.

Van Niekerk loukkaantui pahoin lokakuun alussa, kun hän osallistui Kapkaupungissa järjestettyyn hyväntekeväisyystapahtumaan.

Tähtijuoksija kaatui leikkimielisessä rugbyottelussa, ja hänen oikean polvensa kierukka ja eturistiside repesivät. Van Niekerkin polvi leikattiin Vailissa Coloradossa, minkä jälkeen hän on ollut pääosin kuntoutuksessa Dohassa.

Sen jälkeen Van Niekerkin kuntoutuksen etenemisestä ei ole tihkunut tietoja, eikä tiedotuslinjaan ole tulossa muutosta, mikäli hänen manageriaan Peet van Zyliä on uskominen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Emme aio antaa julkisuuteen mitään aikataulua, milloin Wayde pystyy aloittamaan juoksuharjoittelun radalla tai ylipäätään harjoittelemaan normaalisti. Voin ainoastaan sanoa, että hän kävelee omin jaloin, Van Zyl kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Managerin mukaan Van Niekerkiä tarkkailee jatkuvasti kuntoutusryhmä, johon kuuluu kaksi urheilufysioterapeuttia, biomekaniikan asiantuntija ja voimavalmentaja.

– Kuntoutus etenee aikataulun mukaan, ja asiantuntijat ovat olleet tyytyväisiä. Tällä hetkellä Wayde on Etelä-Afrikassa, josta hän matkaa takaisin Dohaan ensi viikonloppuna. Siellä hän kuntouttaa polveaan helmikuun loppuun asti, Van Zyl kertoi.

Jos loukkaantumisesta on Van Niekerkin kannalta haettava edes jotain positiivista, se tuli eteläafrikkalaisen kannalta vähiten haitalliseen aikaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 2018 hänen ohjelmassaan pääkilpailuna olisivat olleet Kansainyhteisön kisat, jotka järjestetään Australian Gold Coastissa 4.–15. huhtikuuta, mutta seuraavina vuosina edessä ovat kaksi jättitapahtumaa, Dohan MM-kisat 2019 ja Tokion olympialaiset 2020.

– On mahdollista, että Wayde juoksee ensi heinä- tai elokuussa, mutta sekään ei ole poissuljettua, että hän palaa kisoihin vasta vuonna 2019. Emme aio ottaa mitään riskejä, manageri sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt