Yleisurheilu

Ruotsin kuningasperhe hämmensi hetki ennen Patrik Sjöbergin ME-hyppyä – ”Ettekö te voi odottaa kolmea minuuttia, helvetti?”

Julkaistu:

yleisurheilu
Kuningasperhe poistui stadionilta ennen Patrik Sjöbergin ME-hyppyä.
Patrik Sjöberg, 52, hyppäsi korkeushypyn maailmanennätyksen kesällä 1987 Tukholmassa. Ruotsalainen yleisurheilulegenda ylitti riman korkeudelta 242. Se on yhä Euroopan ennätys.

Sjöberg paljasti ruotsalaisten urheilutoimittajien Patrick Ekwallin ja Mats Olssonin Pådden-podcastissa, ettei ollut uskoa silmiään ME-suorituksensa alla nähtyään, mitä katsomossa tapahtui.

– Näin ihan yhtäkkiä, että koko kuningasperhe poistui aitiostaan ja lähti. Olin täysin ymmällään. Oletteko nyt lähdössä, mietin. Ettekö te voi odottaa kolmea minuuttia, helvetti! Sjöberg muistelee miettineensä.

Sjöberg myös mainitsi, että yleensä vastaavanlaisia asioita ei huomaa, kun urheilija on kentällä keskittymässä suoritukseensa omassa kuplassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämän muistan kuitenkin selvästi. Jopa kuninkaallinen perhe ajatteli, että heidän täytyy päästä liikkeelle ennen ruuhkaa, joka syntyy kun väki poistuu katsomosta.

– Olen toki itsekin tehnyt niin joitakin kertoja, Sjöberg naurahti.

Sjöberg voitti samana vuonna 1987 MM-kultaa Roomassa tuloksella 238. Maailmanennätyksen häneltä riisti syksyllä 1988 243 hypännyt Kuuban Javier Sotomayor.

Kahdesti ME:tä vielä parantanut Sotomayor hyppäsi yhä voimassa olevan maailmanennätyksen 245 heinäkuussa 1993 Salamancassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt