Yleisurheilu

Seppo Räty on kärsinyt taloushuolista – näin keihäslegenda kommentoi saamaansa 9 696 euron palkintoa

Julkaistu:

Yleisurheilu
Tohmäjärven kunta palkitsi entisen huippukeihäänheittäjän rahapalkinnolla.
Tohmajärven kunta myönsi Seppo Rädylle 9 696 euron palkinnon.

Räty sai palkinnon tiistaina. Ilta-Sanomien tavoittama keihäslegendan oli palkinnosta mielissään.

– Juu, kyllähän tämä oli mukava yllätys. Ihan kiitollinen pitää olla, että kotikunta tällä tavalla muistaa. Mikä lie syynä, ehkä se, että voitin jonkun maailmanmestaruuden 30 vuotta sitten, Räty kertoi.

Tohmajärven kunta halusi kiittää keihäslegendaa siitä, että hän on tehnyt kuntaa tunnetuksi Suomessa ja maailmalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Taitaahan se olla sillä tavalla, että jos Suomessa tai maailmallakin menee kysymään jotain Tohmajärvestä, niin kyllä ihmiset ainakin yhden pöljän sieltä tunnistavat, Räty sanoi.

– Olen vuosikymmenten varrella tuonut Tohmajärveä tunnetuksi erinäköisellä pr-työllä. Nyt saamani raha on tosi iso yhdelle vuodelle, mutta jos sen jakaa 30 vuodelle, niin kai sitä on sen eteen jotain tullut tehtyäkin.

Palkinnon erikoinen summa juontuu Rädyn vuonna 1991 heittämästä ME-tuloksesta 96,96. Kertoimena tulokseen on käytetty Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi lukua 100.

Räty heitti ME-tuloksen sittemmin kielletyllä keihäsmallilla. Heittourallaan hän saavutti mm. olympiahopeaa, kaksi olympiapronssia, MM-kultaa, MM-hopeaa sekä EM-hopeaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiukilla taloudellisesti

Räty, 55, on jo vuosia ollut työkyvyttömyyseläkkeellä selkäkipujen johdosta. Siviiliammatiltaan hän oli tullimies.

Helpotusta taloushuoliinsa Räty sai viime vuonna, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi kuusinkertaiselle arvokisamitalistille täyden urheilijaeläkkeen. Tuore rahapalkinto oli myös tervetullut.

– Raha tulee tarpeeseen, koska tiukoillahan tässä on oltu. Ei tässä oikein kenelläkään tunnu olevan ilmaista rahaa, eikä varsinkaan eläkkeestä sellaista jää. Saa nähdä, mihin kaikkeen rahaa uppoaa, Räty sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt