Yleisurheilu

90-vuotias rouva paransi maratonin maailmanennätystä yli kahdella tunnilla – polvivamma oli estää koko yrityksen

Julkaistu:

Maraton
Yli 90-vuotiaiden maailmanennätysaika parani roimasti sunnuntaina.
Kanadalainen Betty Jean McHugh teki uuden yli 90-vuotiaiden maailmanennätyksen maratonilla viime sunnuntaina. McHugh kuvitteli etukäteen joutuvansa kävelemään koko matkan, koska hän ei pystynyt treenaamaan ennen maratonia polvivamman vuoksi.

Polvivamma oli peruja aiemmasta. McHugh astui rappusen ohi, kun hän kävi pokkaamassa palkinnon tähänastisista juoksusaavutuksistaan.

– En ollut edes varma, pääsenkö maratonilla maaliin asti. Ainoa tavoitteeni oli, etten joudu keskeyttämään. En välittänyt, kuinka kauan suorituksessa kestää, McHugh kommentoi Honolulun maratonin kotisivuilla.

McHugh aikoi aluksi kävellä koko reitin, mutta päätti lopulta kokeilla juoksemista. Uuteen ennätysaikaan 6.47.31 päästiin siis osaksi juosten ja osaksi kävellen.Yli 90-vuotiaiden edellinen maailmanennätys oli 8.53.08 vuodelta 1997. Edellistä ennätystä piti hallussaan Mavis Lindgren.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

McHugh on tehnyt kolme kertaa aiemmin maailmanennätyksen Honolulun maratonilla: 82-, 85- ja 88-vuotiaana. Hän aloitti juoksuharrastuksen 1980-luvun alussa ja on sen jälkeen osallistunut 18 maratonille.

Lentäväksi mummoksi tituleerattu McHugh osallistui Honolulun maratonille yhdessä poikansa ja kahden lapsenlapsensa kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt