Verkko kiristyy Helsingin väitetyn raiskaajan ympärillä – epäiltyjä ”enää kourallinen” naisurheilijan tapauksessa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Verkko kiristyy Helsingin väitetyn raiskaajan ympärillä – epäiltyjä ”enää kourallinen” naisurheilijan tapauksessa

EM-kultamitalistin raiskausväitettä on tutkittu Ruotsin yleisurheiluliitossa.

Moa Hjelmer on kertonut joutuneensa raiskatuksi Helsingissä Suomi-Ruotsi maaottelun yhteydessä.

30.11.2017 11:56

Ruotsalainen yleisurheilija Moa Hjelmer, 27, väitti viime viikolla, että hänet raiskattiin kuusi vuotta sitten Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelun jälkeen. Maaottelu järjestettiin tuolloin Helsingissä.

EM-kultaa 400 metrillä Helsingissä 2012 voittaneen Hjelmerin mukaan Ruotsin joukkue juhli maaottelun jälkeen juhlatilaisuudessa ja yökerhossa. Toinen joukkueen urheilija lyöttäytyi Hjelmerin seuraan hotellilla, ja Hjelmerin mukaan naimisissa ollut vanhempi mies raiskasi hänet.

Asiasta nousi luonnollisesti suuri kohu. Entinen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg jyrisi viime viikolla, että häneltä kesti vain puoli tuntia selvittää tekijä.

Sjöberg oli vihainen Ruotsin yleisurheiluliiton ilmoituksesta, jonka mukaan sillä ei ole kykyä tutkia asiaa itse. Liitto suositteli Hjelmeriä tekemään rikosilmoituksen.

Liitto ei ole aloittanut tutkintaa aiheesta, mutta jonkinasteisia selvityksiä se on nyt alkanut tehdä.

Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Björn O. Nilsson paljasti Expressenille, että liitosta on oltu yhteydessä sellaisiin urheilijoihin, jotka vastaavat Hjelmerin näkemystä.

Hjelmer ei ole itse halunnut kertoa, kenestä on kyse.

Haluavat puhua tekijän kanssa

Liiton pääsihteeri Stefan Olsson antoi aiheesta haastattelun SVT:lle. Vaikka epäilty raiskaaja ei ole tiedossa, on vaihtoehtoja pystytty rajaamaan eri johtolankojen avulla.

– En vielä tiedä varmaksi, kenestä on kyse. Mutta vaihtoehdot pystyy rajaamaan kouralliseen henkilöitä, Olsson sanoi.

Björn O. Nilssonin mukaan liitto on kiinnostunut puhumaan henkilölle, jota Hjelmer syyttää raiskauksesta.

– Haluamme kuulla, mitä mieltä kyseinen henkilö on asiasta. Sitten haluamme tietää, onko kyse rikoksesta. Meille se on iso huolenaihe, että kyseessä oli joku, joka on yhä aktiivi Ruotsin yleisurheilutoiminnassa. Moan kanssa käymämme keskustelun perusteella asia ei kuitenkaan ole niin.

– Haluamme joka tapauksessa varmistaa, että hän ei ole systemaattisesti käyttänyt ihmisiä hyväkseen. Keskitymme siihen Moan tukemisen ohella, Nilsson sanoi ruotsalaislehdelle.

Nilsson kuitenkin yhä lisäsi, että hänen mielestään liitto ei ole sopiva tutkimaan asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?