Ruotsalaisurheilija kertoi joutuneensa raiskatuksi – tämän takia hän paljasti asian vasta kuusi vuotta myöhemmin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisurheilija kertoi joutuneensa raiskatuksi – tämän takia hän paljasti asian vasta kuusi vuotta myöhemmin

Moa Hjelmer kertoi kuusi vuotta myöhemmin tulleensa raiskatuksi vuonna 2011. Kuva vuodelta 2013.

Julkaistu: 25.11.2017 11:02

Moa Hjelmer puhui kipeästä asiasta ruotsalaislehdelle.

Ruotsalaisurheilija Moa Hjelmer kertoi torstaina Instragramissa, että hän joutui raiskatuksi Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelun jälkeen 2011. Maaottelu järjestettiin silloin Helsingissä.

Tekijä oli Hjelmerin mukaan joukkueeseen kuulunut naimisissa oleva mies, ja raiskaus tapahtui hotellissa maaottelun päätösbanketin jälkeen.

Hjelmer kertoi Dagens Nyheteriä lainanneen Expressenin mukaan, miksi nosti tapauksen julkisuuteen vasta nyt.

– Minusta tuntui, ettei minulla ei ollut voimia kertoa (aikaisemmin). Tapahtumassa oli käsittelemistä ilman sitäkin, että olisi seissyt julkisuuden valokeilassa, ja ilman, että täytyisi kertoa ulkopuolisille, Hjelmer sanoi.

Hän oli kertonut tapauksesta aikaisemmin vain läheisimmilleen.

– En olisi voinut käyttää asiaan enemmän energiaa kuin olin jo käyttänyt. Minulle oli tärkeää käsitellä asiaa rauhassa.

Hjelmerin esille tuloa helpotti ratkaisevasti se, että yhä useammat ovat uskaltaneet puhua julkisesti kokemistaan vääryyksistä.

– Fantastista, kuinka metoo-kampanja ja koko ilmiö tekee asian helpommaksi. On helpompi puhua tapahtuneista asioista kuin ennen. Elämme hienoa aikaa, Hjelmer sanoi.

Hjelmer, 27, oli kertomansa raiskauksen aikana 21-vuotias. Hän voitti seuraavana vuonna 2012 Helsingissä Euroopan mestaruuden 400 metrin juoksussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?